Σύλληψη έξι ατόμων για παράνομη κατάδυση σε Ρωμαϊκό ναυάγιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη σύλληψη έξι ημεδαπών, ηλικίας 50, 49, 47, 45, 42  και 34 ετών, προέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Γυθείου για παράβαση των διατάξεων του Ν. 3028/2002 «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου ότι άγνωστος αριθμός ατόμων διενεργούσε υποβρύχια δραστηριότητα με καταδυτικές συσκευές στη θαλάσσια περιοχή του ενάλιου Ρωμαϊκού ναυαγίου στο Λιμένι του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στην  περιοχή και διαπίστωσαν ότι οι ενεργήσαντες την ως άνω υποβρύχια δραστηριότητα είχαν επιβιβασθεί σε Ι.Χ.Ε. οχήματα στα οποία υπήρχε καταδυτικός εξοπλισμός, ενώ άλλο άτομο παρέδωσε στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διάφορα αντικείμενα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο διενέργειας προανάκρισης, συνελήφθησαν για παράβαση διατάξεων του νόμου “για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς” οι  έξι ημεδαποί, ενώ τα παραδοθέντα αντικείμενα πρόκειται να αξιολογηθούν από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός.