Σύσκεψη για την κατανομή χώρων σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σήμερα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του Δήμου και του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και εκπροσώπων των συνδυασμών που θα μετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου σε Δήμο Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κατανομή χώρων για την τοποθέτηση εκλογικών περιπτέρων σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας (Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου). Αποφασίστηκε η χωροθέτησή τους σε συγκεκριμένες θέσεις, ενώ θα ακολουθήσει και αυτοψία στα συγκεκριμένα σημεία. Οι διαστάσεις των εκλογικών περιπτέρων, όπως προβλέπει η νομοθεσία, θα είναι 4 τετραγωνικά και θα χωροθετηθούν κατά μήκος της πλατείας, ανά διαστήματα από τα αγάλματα και κάτω, μέχρι και το νότιο σιντριβάνι. Θα προηγηθεί σχετικό πρακτικό και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Επισημάνθηκε ότι από την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι συνδυασμοί να εγκαταστήσουν τα περίπτερά τους.

Επίσης, στους εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών συνδυασμών υπήρξε ενημέρωση για την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις εκλογές και δόθηκαν διευκρινίσεις από τις υπεύθυνες του Τμήματος Δημοτολογίου σχετικά με τα ψηφοδέλτια που πρέπει να έχουν προσκομιστεί από τους συνδυασμούς το αργότερο έως τις 28 Σεπτεμβρίου, ώστε να τακτοποιηθούν στους εκλογικούς σάκους.

Παράλληλα τέθηκαν από τους εκπροσώπους των συνδυασμών απορίες και ζητήθηκαν διευκρινίσεις για θέματα που αφορούν στον φωτισμό των περιπτέρων και την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, καθώς στις προηγούμενες εκλογές παρατηρήθηκαν περιστατικά βανδαλισμών περιπτέρων.

Ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας ενημέρωσε για τα σημεία που επιτρέπονται οι αφίσες με εκλογικό υλικό και αυτά είναι: Στο κεντρικό πάρκινγκ του Νέδοντα, στο βόρειο πάρκινγκ έναντι της πλατείας Όθωνος, και στο νότιο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, όπου οι συνδυασμοί μπορούν να τοποθετήσουν ειδικά πλαίσια με τις αφίσες τους. Επίσης έγινε υπενθύμιση για τα τρισδιάστατα ειδικά μεταλλικά πλαίσια που διαθέτει ο Δήμος, σε Κρήτης, Όθωνος, και στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Βύρωνος, όπου μπορούν να γίνουν αφισοκολλήσεις και πουθενά αλλού, ενώ επισημάνθηκε ότι αυτές θα πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως μετά το πέρας των εκλογών.