Σύσκεψη για τους «Δρόμους Ελευθερίας» στο Δημαρχείο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου παρουσία του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαου Ζαχαριά, των Αντιδημάρχων καθώς και υπηρεσιακών στελεχών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας», το οποίο αποσκοπεί στην προβολή και ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων, μεταδίδοντας τα μηνύματα που η Εθνική Επανάσταση του 1821 εμπεριέχει, τα οποία παραμένουν επίκαιρα.

    

Οι 3 συμμετέχοντες φορείς (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΚΕ «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας και Viewmaster Films) προετοιμάζουν μία ταινία-ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται πτυχές του «1821»στις διάφορες ελληνικές περιοχές με έμφαση στην Καλαμάτα καθώς και ψηφιακές πολυμεσικές εφαρμογές που αναπλάθουν μνήμες και εικόνες στην πόλη σχετικά με το «1821». Επίσης το Μάρτιο του 2020 προετοιμάζονται με τη συνεργασία Συλλόγων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Επαγγελματικών Φορέων της πόλης, μέσω Επιμελητηρίου, καθημερινά πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις.

Όσοι μετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία με σκοπό την προβολή του ιστορικού ρόλου της Καλαμάτας, εν όψει του εθνικού εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ελευθερία των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ Καλαμάτα 1821- Δρόμοι Ελευθερίας έχει ενταχθεί στο ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του ΕΣΠΑ και σε αυτό συμπράττει ο Δήμος Καλαμάτας μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησής του «Φάρις».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.kalamata1821.com/