Σύσκεψη στην Κυπαρισσία για τη διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, για το θέμα της διαχείρισης των κρουσμάτων κορωνοϊού, που διαπιστώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή σε εργάτες γης, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη σύσκεψη, ήταν παρόντες, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Γιώργος Λεβεντάκης, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Λαμπρόπουλος, ο Δ/ντής της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Βλάχος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Γεώργιος Κρυοβυσανάκης, η Δ/ντρια Δ/νσης Υγείας ΠΕ Μεσσηνίας κ. Σπέτζουρα, ο Δ/ντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Αντώνης  Παρασκευόπουλος, η Δ/ντρια ΚΥ Φιλιατρών κ. Αγγελοπούλου και ο Δ/ντής ΚΥ Καλαμάτας κ. Κατσαφάδος.

Μετά από μακρά συζήτηση επί όλων των θεμάτων που πρόσφατα προέκυψαν με την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης, αποφασίστηκαν οι παρακάτω ενέργειες:

Η διενέργεια αρκετών τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακά και rapid test), τα οποία θα υλοποιηθούν από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.ΔΥ, το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και τα Κέντρα Υγείας Φιλιατρών και Καλαμάτας.

Τα τεστ θα προέρχονται από τα διαθέσιμα του Ε.Ο.Δ.Υ, από τις προμήθειες της Περιφέρειας για τους εργάτες γης και από τεστ που θα προμηθευτεί άμεσα ο Δήμος Τριφυλίας.

Περαιτέρω αποφασίστηκε, στα πλαίσια της συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων να εξευρεθεί χώρος κατάλληλος, προκειμένου να απομονώνονται τα θετικά κρούσματα του ιού για την αποτροπή της διασποράς του.