Σύσκεψη στη Μεσσήνη για τον τρόπο αποζημίωσης των παραγωγών λόγω καύσωνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύσκεψη με κύριο θέμα συζήτησης τον τρόπο αποζημίωσης των παραγωγών από τη μείωση που υπέστησαν στην παραγωγή τους λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας και ξηρασίας που επικράτησαν κυρίως στα σύκα αλλά και στην ελαιοπαραγωγή σε συνδυασμό με την πρόσφατη χαλαζόπτωση,πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.

Παράλληλα συζητήθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων των παραγωγών από τις περσινές πλημμύρες.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης  Γ.Τσώνης, ο  Διοικητής του ΕΛΓΑ  Θεοφάνης Κουρεμπέ ο οποίος συνοδευόταν από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Αγγελόπουλο Ηλία, τον επόπτη του ΕΛΓΑ Μεσσηνίας κ. Μανώλη Ηλιόπουλο και τη γεωπόνο του ΕΛΓΑ κα. Έφη Θεοδωρακοπούλου.

Από το Δήμο Μεσσήνης παρευρέθησαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κοτταρίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος και η γεωπόνος του δήμου κα. Μαρία Παπαθανασοπούλου.

Επίσης στη σύσκεψη παραβρέθηκαν: ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Κυριακόπουλος Ιωάννης με το γεωπόνο της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Αθανασόπουλο Θανάση, ο κ. Παναγιώτης Αλευράς Δ/ντης του ΚΕΠΥΕΛ, ο Πρόεδρος της Συκικής κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτης με το Δ/ντη της Συκικής κ. Γιώργο Αγγελόπουλο καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας κ. Κατσούλης Κων/νος.

O Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος προκειμένου να δρομολογήσει σημαντικά αρδευτικά έργα τα οποία θα βοηθήσουν στο μέλλον στην αντιμετώπιση της ξηρασίας και της ανομβρίας ως αποτέλεσμα της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τα ανωτέρω ζητήματα.