Τζαβάρας: Δημοψήφισμα για… απόσχιση της Ηλείας από την Δυτική Ελλάδα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια πρόταση που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις καταθέτει ο Κώστας Τζαβάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πατρίς».

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. προτείνει να οργανωθεί άμεσα δημοψήφισμα στο νομό για την απόσχισή της Ηλείας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και την διοικητική ένταξη στην Πελοπόννησο, ενώ καλεί τους εφτά δημάρχους του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή  την κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα θεωρεί καλή ιδέα τη μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας.

Ο Κώστας Τζαβάρας εκτιμά ότι οι εκλογές το πιθανότερο θα γίνουν το φθινόπωρο του 2018 και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες «θα καταδικάσουν τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ»…

Η δήλωση Τζαβάρα για την Ηλεία και το δημοψήφισμα

«Έχω επανειλημμένως αναφερθεί στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ένα θεσμικό μόρφωμα που κουβαλάει μέχρι σήμερα μια εκ γενετής αναπηρία και προξενεί μια διαρκή ανωμαλία. Είναι η αιτία που μας εμφανίζει να μην είμαστε διοικητικά μέρος της Πελοποννήσου, στην οποία γεωγραφικά ανήκουμε. Στο εξωτερικό όταν μιλάνε για περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι πρόκειται για τμήμα της Πελοποννήσου. Η μόνη θεραπεία αυτής της ανωμαλίας θα μπορούσε να προέλθει από τη χρησιμοποίηση του ονόματος της Ολυμπίας ως συστατικού στοιχείου της επωνυμίας της Περιφέρειας Δυτ.Ελλάδας.

Έχω προτείνει τη μετονομασία της σε «Ολυμπιακή Περιφέρεια της Ελλάδας». Κατ’ αυτό τον τρόπο η συμβολική αποτελεσματικότητα που θα προέκυπτε από τη χρήση του ονόματος «Ολυμπία» στη παγκόσμια προβολή της Περιφέρειας είναι ασύλληπτη. Δυστυχώς φαίνεται ότι μια τέτοια πρόταση την απορρίπτουν οι πατρινοί, που επιμένουν να χρησιμοποιούν ως brandname της περιφέρειας μια ανόητη και γελοία φράση «GoWest», ένα όνομα που δε σημαίνει και κυρίως δεν δηλώνει τίποτα όταν αναφέρεται στην Ηλεία.

Όσο πιο γρήγορα ξεμπλέξουμε από αυτή την ιστορία τόσο πιο αποτελεσματικά θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηλείας, που πάνω από όλα είναι αδιανόητο να μην στηρίζουν την υπεροχή τους στο πολιτιστικό απόθεμα της Ολυμπίας. Για αυτό θεωρώ ότι είναι ανάγκη να οργανωθεί στο άμεσο μέλλον ένα δημοψήφισμα σε επίπεδο Π.Ε. Ηλείας για την απόσχισή μας από την Περιφέρεια Δυτ.Ελλάδας. Απευθύνω έκκληση στο μέτωπο των δημάρχων της Ηλείας να αναλάβουν αυτή την υπόθεση γιατί μόνο μακριά από τη Δυτική Ελλάδα και μέσα στη Πελοπόννησο υπάρχει μέλλον για την Ηλεία».

Αντίδραση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: «Εμείς δεν διχάζουμε, να απαντήσει η ΝΔ»

Την άμεση απάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα προκάλεσε η απίστευτη πρόταση που έκανε ο Κώστας Τζαβάρας.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας σήκωσε το γάντι και απάντησε με μια λακωνική ανακοόινωση στην πρόταση για… δημοψήφισμα.

«Εμείς ενώνουμε τους πολίτες, δεν τους διχάζουμε με τις προτάσεις μας. Θεωρώ πως θα πρέπει η ΝΔ να απαντήσει επίσημα εαν υιοθετεί μια τέτοια πρόταση του βουλευτή της».

Τζαβάρας: Ολυμπιακοί Αγώνες μόνιμα στην Αρχαία Ολυμπία!

Στην ίδια συνέντευξη ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο για μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στη χώρα μας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία στην οποία θα πρέπει επιτέλους να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αθλητικό και πολιτισμικό κέντρο.

«Η Ολυμπία είναι και παραμένει μια πυρηνική δύναμη στον πολιτισμό και στον τουρισμό που αν κάποτε μας αφήσουν να την αξιοποιήσουμε θα προκύψουν τεράστια οφέλη όχι μόνο για την Ηλεία και ολόκληρη την Πελοπόννησο αλλά και για όλη την Ελλάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουμε παραιτηθεί από την διεκδίκηση της μόνιμης τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουμε δώσει συνέχεια στη πρόταση που είχε γίνει πριν από σχεδόν 10 χρόνια για την μόνιμη τέλεση 2-3 κλασικών αγωνισμάτων στίβου στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και κυρίως γιατί δεν επιδιώκουμε συνεργασίες με τις κατάλληλες δυνάμεις για την κατασκευή ενός σύγχρονου ολυμπιακού αθλητικού κι πολιτισμικού κέντρου στην Αρχαία Ολυμπία. Παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει μέχρι σήμερα διαπιστώνω ότι τα εμπόδια που κάθε φορά αντιμετωπίζει μια τέτοια πρωτοβουλία δεν προέρχονται μόνο από τα μεγάλα συμφέροντα, τους γελοίους τοπικισμούς αλλά και από την μικροψυχία τοπικών παραγόντων. Εύχομαι να μην είναι μακριά η στιγμή που όλοι, ακούγοντας το κάλεσμα του ποιητή,«θα ξεκινήσουν όλοι για την Ολυμπία… κι απ’ το χτες απ’ το σήμερα απ’ το αύριο,ν’ αλείψουν με λάδι την ψυχή και το νου τους.»

πηγή: patrisnews