Τζαμουράνης: Δέσμευση για βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων Ράχης, Φραγκοπηγαδου και Αβραμόγιαννη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη δέσμευση για παρεμβάσεις στις περιοχές της Ράχης, του Φραγκοπήγαδου και του Αβραμόγιαννη, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων τους, ανέλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις πιο πάνω συνοικίες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, τις οποίες επισκέφθηκε χθες Τρίτη απόγευμα μαζί με στελέχη του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος”.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους της Ράχης κυριάρχησαν θέματα όπως η βελτίωση των οδοστρωμάτων στους δρόμους της συνοικίας και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αλλά και των αρκετών παλιών, ετοιμόρροπων κτηρίων, για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή του δήμου στην κατεδάφισή τους, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη για την κατασκευή νέου νηπιαγωγείου, όπως και της αξιοποίησης όλων των κοινόχρηστων χώρων που προβλέπονται στο ΓΠΣ.

Επ’ αυτών, ο Β. Τζαμουράνης πρότεινε την χωροθέτηση του νέου νηπιαγωγείου σε υπάρχοντα δημοτικό χώρο, βόρεια της οδού Λεΐκων, ενώ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης που θα εκπονηθεί θα προβλέπεται η ολοκλήρωση των μονοδρομήσεων στη Ράχη προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις στάθμευσης και να βελτιωθεί η κυκλοφορία. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την κατασκευή δύο πεζόδρομων που θα συνδέουν τη συνοικία με το κέντρο της Καλαμάτας, με τον έναν να ξεκινά από το Δημοτικό Σχολείο και μέσω της Κλαδά και της υπό πεζοδρόμηση Ιατροπούλου να καταλήγει στο νότιο μέρος της κεντρικής πλατείας και τον δεύτερο που θα ξεκινά από το ίδιο σημείο να καταλήγει στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στο Φραγκοπήγαδο, τέλος, ο Β. Τζαμουράνης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στον αθλητικό χώρο που δημιουργείται στην περιοχή, με τη δημιουργία τοίχου αναρρίχησης κοντά στο γήπεδο μπάσκετ.