Τηλεδιάσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα για το πρόγραμμα νέων γεωργών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για την πορεία της β’ αξιολόγησης του προγράμματος 6.1  «Εγκατάσταση νέων γεωργών», πραγματοποιήθηκε χθες  Παρασκευή 1 Ιουλίου, τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Δ/των Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών  Ενοτήτων και του Δ/ντη Αγροτικής Οικονομίας έδρας, με  πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Στάθη  Αναστασόπουλου.

Συζητήθηκε η πορεία της αξιολόγησης και τονίστηκε η  αναγκαιότητα της επίσπευσης της ολοκλήρωσης των εκκρεμών  υποθέσεων, θέτοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης της β’ φάσης του  προγράμματος, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Το  πρόγραμμα για την Περιφέρεια έχει 1869 αιτήματα ενισχύσεων και ανά Περιφερειακή Ενότητα στην Αρκαδία 170, Αργολίδα 281,  Κορινθία 570, Λακωνία 430 και στη Μεσσηνία 418.

Η φιλοσοφία του προγράμματος ενισχύσεων νέων γεωργών  αποτελεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών  εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης και η δημιουργία  επιχειρηματιών γεωργών με κατάλληλα εφόδια για τη δημιουργία  βιώσιμων εκμεταλλεύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε την επιτακτική ανάγκη τήρησης του  συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος επίσπευσης των οριστικών αποτελεσμάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αισιόδοξο το  μήνυμα ότι πάνω από 1800 νέα άτομα της Περιφέρειάς μας ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα μας, σε μια κρίσιμη από οικονομική άποψη χρονική περίοδο. Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια αυτή και τώρα αλλά και σε επόμενα βήματα, προτρέποντάς τους να υλοποιήσουν επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.