Την Πέμπτη στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Πέμπτη κατατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μέχρι το μέσο της ερχόμενης εβδομάδας η Ολομέλεια θα κληθεί να την κυρώσει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες εκτός των άλλων θα πρέπει να αναδιατάξουν την κυβερνητική πλειοψηφία μετά την άρση της εμπιστοσύνης των ΑΝΕΛ.

Σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων που μετείχε και θα εξακολουθεί να μετέχει ως ανεξάρτητος βουλευτής ο Σπύρος Δανέλλης και στην οποία θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, για να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική δεδηλωμένη θα πρέπει το Ποτάμι να προτείνει δικό του βουλευτή κι ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει όσους χρειάζονται.

Νωρίτερα πάντως, στη Βουλή κυκλοφόρησαν σενάρια περί επίσπευσης της διαδικασίας, με κύρωση της Συμφωνίας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Εν τω μεταξύ, το Ποτάμι ενδέχεται να αλλάξει τη στάση του στην επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα ο Γιώργος Μαυρωτάς, από το βήμα της Βουλής.

«Η γνώμη μας για την ίδια τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Αυτό που αλλάζει πλέον είναι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έρχεται. Αλλάζει αυτό τη στάση μας; Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια και το γενικότερο πολιτικό κλίμα και θα βρούμε τον τρόπο αυτό να εκφραστεί με τον κατάλληλο τρόπο», ανέφερε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

«Το Ποτάμι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει υπόνοιες ότι θα γίνει Καμμένος στη θέση του Καμμένου ή ότι συμμετέχει σε κοινοβουλευτική κοπτορραπτική», είπε επίσης ο κ. Μαυρωτάς που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διεκδικώντας επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης με 151 ψήφους και συνδέοντάς τη με τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε «χτύπημα κάτω από τη μέση» στο Ποτάμι υφαρπάζοντάς του έναν βουλευτή.

cnn