Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τίμησε τον ραδιοαστρονόμο Τ. Τζιούμη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του, την Τρίτη 30 Μαΐου τίμησε τον Αρκά Φυσικό-Ραδιοαστρονόμο Τάσο Τζιούμη, που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία.

Η τιμή αποδόθηκε μέσω του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον επιστήμονα από το Κεραστάρι, τόπο στον οποίο διεξάγεται αυτές τις μέρες το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοαστρονομίας, στο οποίο συμμετέχουν 60 επιστήμονες από όλον τον κόσμο.

Τον επιστήμονα καλωσόρισαν στο Συμβούλιο οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας οι οποίοι μίλησαν για την προσφορά του στην επιστήμη της ραδιοαστρονομίας αλλά και για το γεγονός πως δεν ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κεραστάρι και κάθε 5 χρόνια διοργανώνει σε αυτό το μικρό χωριό, ένα διεθνές συνέδριο προβάλλοντας τον τόπο του στα πέρατα της γης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ίδιος ο επιστήμονας Τάσος Τζιούμης, που εν συντομία αναφέρθηκε στο έργο που κάνει η ομάδα του και κυρίως για τα τηλεσκόπια που κατασκευάζουν.

Κατόπιν μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και σημείωσαν πως η τιμή είναι αναγκαία και αξίζει να βραβεύονται άνθρωποι που διαφημίζουν την χώρα μας σε όλον τον κόσμο, ενώ κάποιοι εξ αυτών μίλησαν για την “εξαγωγή μυαλών”.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε συγκινημένος και τόνισε πως η χώρα μας και οι κάτοικοί της έχουν ξεχωριστό DNA και δεν χάνονται ποτέ, ενώ αναφέρθηκε στην ταπεινή καταγωγή του κ.Τζιούμη, που όμως δεν εμπόδισε τόσο τον ίδιο, όσο και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του, όχι μόνο να σπουδάσουν, αλλά και να ξεχωρίσουν στον κλάδο που επέλεξαν, χωρίς όμως να ξεχνούν το χωριό τους και πάντα προβάλλουν την γενέτειρά τους, την Αρκαδία και το Κεραστάρι.

[ot-video][/ot-video]

Πηγή: http://www.drt915.gr