«Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τον κόσμο, όπως τον ξέρουμε και θα επηρεάσει την καθημερινή ζωή όλων μας,» τόνισε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σχετικά με την έκθεση για τη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της Ευρώπης.
Η κα. Ασημακοπούλου σημείωσε ότι η ανάπτυξη του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, αποτελεί προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με στόχο να προάγει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και ταυτόχρονα, να θεμελιώσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αξιών.
Επεσήμανε δε ότι με την πρόταση νομοθετικού πλαισίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρώπη έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη της ψηφιακής της αυτονομίας, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στον καθορισμό διεθνών ψηφιακών προτύπων και θέτοντας τις δημοκρατικές της αξίες στο επίκεντρο του ρυθμιστικού πλαισίου.
«Το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης εδράζεται σε δύο λέξεις Ελληνικές: Αυτονομία και Δημοκρατία. Έννοιες διαχρονικά επίκαιρες και αξιόμαχες, για την Ευρώπη και τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.
Σας ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει από καιρό θέσει, ως προτεραιότητα, την ανάπτυξη του τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, με στόχο να προάγει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα και ταυτόχρονα, να θεμελιώσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης στους καταναλωτές, διασφαλίζοντας την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αξιών.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τον κόσμο, όπως τον ξέρουμε και θα επηρεάσει την καθημερινή ζωή όλων μας.
Με την πρόταση νομοθετικού πλαισίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρώπη αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στον καθορισμό διεθνών ψηφιακών προτύπων, θέτοντας τις δημοκρατικές της αξίες στο επίκεντρο του ρυθμιστικού πλαισίου.
Αυτή η πρόταση μπορεί να προάγει τη συνεργασία μας με ομοειδείς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ, στη βάση κοινών, δημοκρατικών αρχών και αξιών.
Οι ΗΠΑ είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της ΕΕ και η διατλαντική σχέση, στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι κρίσιμη και καθοριστική.
Η Ευρώπη έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη της ψηφιακής της αυτονομίας, προτείνοντας τους νόμους που θα διέπουν τη χρήση της ΤΝ, μέσα σε ένα πλαίσιο Δημοκρατίας, έναντι αυταρχικών μοντέλων που διεκδικούν τα γεωπολιτικά ηνία της ψηφιακής εποχής.
Το ψηφιακό μέλλον της Ευρώπης εδράζεται σε δύο λέξεις Ελληνικές: Αυτονομία και Δημοκρατία. Έννοιες διαχρονικά επίκαιρες και αξιόμαχες, για την Ευρώπη και τον κόσμο.
Ευχαριστώ