Το 15ο Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για 15η χρονιά ξεκινάει και φέτος το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού για νέους ομογενείς, το οποίο αποτελεί πρόγραμμα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού συνεργάζονται το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Η διάρκεια του Θερινού Σχολείου είναι 4 εβδομάδες, από τις 9 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2023.
Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν φέτος: 35 ομογενείς φοιτητές ηλικίας 18-24 ετών και 5 συνοδοί της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά (ενήλικες). Στα διδακτήρια της Σχολής θα διδαχθούν τα εξής μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Λογοτεχνία, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός. Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε περιοχές της Πελοποννήσου με μεγάλη πολιτισμική ιστορία (π.χ. Μάνη, Ταΰγετος, Κορώνη, Μεθώνη, Πύλος, Επίδαυρος), αρχαιολογικούς χώρους (Παλάτι του Νέστορα, Ολυμπία, Αρχαία Μεσσήνη), μουσεία (αρχαιολογικό και στρατιωτικό μουσείο Καλαμάτας, ‘Εκθεση Ελληνικών Ενδυμασιών, Μουσείο Ακρόπολης, Μυκήνες), Πνευματικά Κέντρα (Μανιατάκειο Ίδρυμα, Costa Navarino) και αξιοθέατα (κτήρια της Καλαμάτας, παλιά πόλη, το Κάστρο, Ναός της Υπαπαντής κ.ά).
Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, την Αθηναϊκή Δημοκρατία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης.