Τραγωδίες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επί χούντας, οι αντιλήψεις και η τάση της εποχής δεν ενθάρρυναν τον θεσμό του συνδικαλιστή αστυνομικού. Τότε η προσφώνηση ήταν απλά “όργανο”. Σήμερα η εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας δίνει το δικαίωμα σε όλους να προσφέρουν και να συνάψουν μια μετεκλογική σχέση αντιδημαρχίας με την εκάστοτε δημοτική αρχή σύμφωνα με την κρίση τους, διανοητική, οικονομική ή άλλης φύσεως. Αυτό θα πρέπει πρωτίστως να το αναλογιστούν οι ίδιοι οι συνδικαλιστές αστυνομικοί. Ιδίως όταν στηρίζουν σε θεσμικά όργανα ακροδεξιά σχήματα και πρόσωπα. Η πρώτη ερώτηση, λοιπόν, είναι εάν σε μια ακροδεξιά κυβέρνηση θα υπήρχε η σκέψη ή η αποδοχή της πρότασης για τον ορισμό ενός Αντιδημάρχου Συνδικαλιστή Αστυνομικού στο δήμο Καλαμάτας; Μην έχετε αυταπάτες.

Θα σας απαντήσω εγώ. Αυτό θα ήταν εξορισμού κατά του “πολιτεύματος” και της “έννομης τάξεως”. Τα ράσα, όσο και να τα επικαλείσαι, δεν κάνουν τον παπά. Ομοίως εάν είσαι συνδικαλιστής αστυνομικός ή απλά αστυνομικός που τιμάς το επάγγελμά σου, να απεύχεσαι να αντιμετωπίζεσαι από πολιτικούς και κληρικούς ως “όργανο”.

Τώρα, από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι όταν τοποθετούνται αναφέρονται στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό τους, και ενώ από τη μια πλευρά καταδικάζουν ενυπόγραφα τις πολιτικές συνεργασίες του νυν δημάρχου Καλαμάτας, επίσημαθεσμικά, από την άλλη νιώθουν ξαφνικά ότι τους τιμά η ανάληψη έμμισθης θέσης και η συνεργασία τους με την δημοτική αρχή που πριν λίγες μέρες καταδίκαζαν!

Δηλαδή, από τη μια σε καταδικάζω για την πολιτική σου συνεργασία με τον Δ. Κουκούτση (ο οποίος παρεμπιπτόντως μεταξύ αυτών είναι ο πιο σοβαρός) και από την άλλη αν μου  δώσεις μια θεσούλα του 500άρικου και ένα 3χίλιαρο το χρόνο για τη φιέστα μου, να πω ότι με τιμάς και ότι είσαι ο καλύτερος και μπράβο μας! Τουλάχιστον να μην ήσασταν ψιλικατζήδες, ας ήσασταν σκέτο πολιτικοί αγύρτες. Ξεφτιλιζόσαστε.

Ανασκοπώντας τα παραπάνω, η αντιπολίτευση μέσα σε όλα αυτά είναι τελικά τυχερή.

Εκτός του ότι θα υπάρξει κοινή πορεία σε μεμονωμένα πρόσωπα στις επόμενες εκλογές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το σημαντικό είναι ότι δεν θα επιχειρούνται πλέον ευκαιριακές συναινέσεις άνευ πολιτικής κατεύθυνσης. Κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν και κάποιοι ευτυχώς διευκόλυναν τη διαδικασία. Επομένως στην ερώτηση που θα τεθεί στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στις δημοτικές παρατάξεις εάν συναινούν στην προσχώρηση των μέχρι πρότινος συμβούλων της αντιπολίτευσης με τη νυν δημοτική αρχή Καλαμάτας, μέσω της ανάληψης θέσεων ευθύνης, η απάντηση της αντιπολίτευσης οφείλει να είναι πολιτικά λακωνική. Τραγοδίες. Τραγωδίες.

Χειλάς Θ. Παναγιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας