Τσακαλώτος: Άδικος ο προϋπολογισμός αλλά τον ψηφίσαμε για να μην γίνουν εκλογές και έρθει ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο προϋπολογισμός δεν είναι δίκαιος, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, αλλά είναι υπό συγκεκριμένες συνθήκες και οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια.

«Είναι αυτός ο προϋπολογισμός δίκαιος; Με απόλυτο τρόπο δεν είναι, το αναγνωρίζουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Αλλά είναι μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο και πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες. Και θα κριθεί για το αν προσπαθεί ν’ αυξήσει την Δικαιοσύνη όσο μπορεί, ν’ ανατρέψει άλλες πολιτικές για τους εργαζόμενους, αν ανοίγει δρόμο για να βγούμε από τα Μνημόνια», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε επίσης ότι «θα μπορούσαμε να πούμε επειδή είναι άδικος να μην ψηφίσουμε να πάμε σε εκλογές να έρθει συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ… δεν το επιλέξαμε».

Για τα Paradise Papers με αιχμή για Ν.Δ. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των Paradise Papers, ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές για; Τη Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή είπε για φτώχεια, αγάπη, αλλά έκανε λάθος, είχε προβλέψει ότι η καμήλα είναι δυσκολότερο να περάσει από τη βελόνα, παρά ο πλούσιος στον παράδεισο, εσείς τον διαψεύσατε υπάρχουν πλούσιοι που πάνε σε παραδείσιους νήσους – εσείς όταν λέμε για καμήλες και πλουσίους κερδίζουν οι δικοί σας με 7-1 -. Διαψεύσατε ακόμη και τον ΚΥΡΙΟ μας…».

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr