Τσώνης: Δεν υπάρχει παρελθόν και παρόν, υπάρχει μόνο μέλλον

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος του Δήμου Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης σημειώνει:
” Όταν πήρα τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσω με τους συνεργάτες μου το Δήμο Μεσσήνης και το πέτυχα με τη βοήθεια των συμπολιτών μου, αποφάσισα να διατηρήσω κάποιες αρχές και κάποιες αξίες που θα ωφελούσαν όλους τους αιρετούς. Μερικές από αυτές ήταν και είναι ότι

  • Ποτέ δε θα μου ήταν αυτοσκοπός και εμμονή στο τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι .Πάντα με ενδιαφέρει και θα αγωνίζομαι στο τι κάνω εγώ . Επειδή οι ρυθμοί των καιρών και των προβλημάτων είναι τόσο γρήγοροι, με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει το μέλλον, το οποίο για την πατρίδα μου, το Δήμο Μεσσήνης και τους συμπολίτες του, άρχισε από χτες .
  •  Για να είμαι αξιοπρεπής δήμαρχος με αυτοσεβασμό προς τον εαυτό μου και να απολαμβάνω και το σεβασμό των συμπολιτών μου ,ποτέ δε θα κάνω τη χάρη σε κανέναν μικρόψυχο, ανήμπορο πολιτικό μου αντίπαλο, να πει για μένα την έκφραση κοίτα ποιος μιλάει ;

Για αυτό και σε πολλές των περιπτώσεων, για το μεγαλείο του τόπου μου, την ευημερία των συμπολιτών μου, αλλά και το θεσμό της αυτοδιοίκησης, θα τηρήσω όπως και οι συνεργάτες μου το αρχαίο γνωμικό που λέει, κρείττον το λαλείν του σιγάν . Δυστυχώς ,παρά τα τελευταία απογοητευτικά αποτελέσματα για αυτούς των δημοτικών εκλογών και την λαϊκή ετυμηγορία των συμπολιτών τους, κάποιος ή κάποιοι εξακολουθούν να είναι απρεπείς ,μικροπρεπείς ,αμετροεπείς , μόνο και μόνο να ακούγονται ευχάριστοι σε κάποιους λίγους που τους απέμειναν και όχι χρήσιμοι και χρηστικοί για τον τόπο και τους συμπολίτες τους. Θα πω αυτό που λένε, ισχύει τελικά στην αυτοδιοίκηση, ο λύκος μαλλιά αλλάζει και όχι μυαλά. Άλλωστε τι τα θέλουμε τα λόγια; O τελικός κριτής παραμένει ο κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσα μας, αδιάψευστος και δίκαιος κριτής με ό,τι καθημερινά αληθινό βλέπει και όχι ό,τι ψεύτικο ακούει ή διαβάζει ..
Έχω πει και ξαναλέω , ότι αν ένα έργο είναι βιωματικά επιβεβλημένο για τους συμπολίτες μου και τους επισκέπτες δεν τα παρατάω, δεν αφήνω τις σκέψεις μου και τις προσπάθειες μου στη μέση και απαντώ με την αλήθεια των έργων.

Tην Παρασκευή, 2-6-2017 , το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου πήρε μια ιστορική αυτοδιοικητικά ,αναπτυξιακή , μεγαλειώδη, ανθρώπινα δίκαιη και λογική απόφαση και σε σύνολο 31 παρόντων δημοτικών συμβούλων ,η προτεινόμενη σκέψη μου πήρε 22 ψήφους και τα καλύτερα για το συγκεκριμένο έργο ήρθαν .Πρέπει όμως να επισημάνω την θετική ψήφο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων και να τους ευχαριστήσω, αλλά τους υπολοίπους που ψήφισαν αρνητικά στο δημοτικό συμβούλιο να τους πω ότι η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης είναι έργο ζωής , πνοής , τουριστικής ανάπτυξης της πόλης μας και τους καλώ όταν γίνει να το απολαύσουμε όλοι μαζί .

Επειδή αυτοδιοικητικά, είμαι μεγαλόψυχος ας έχουν και αυτοί το μερτικό τους στη χαρά, όταν τελειώσει και παρουσιαστεί το έργο .Το ιστορικό κέντρο, εμπορικό, καθημερινό είναι η καρδιά της πόλης και πρέπει αυτή την καρδιά να την προσέχεις, να την προστατεύεις και να την αναβαθμίζεις . Εγώ την πόλη μου, το δήμο μου και τους συμπολίτες μου δε θα τους αφήσω ποτέ αναπτυξιακά να έχουν καμία εγγενή καρδιοπάθεια και ταχυκαρδία.

O τόπος μας και η προσπάθεια μας, θα πρέπει να έχει ενέργειες με ακτιβισμό και κάποια υπερβατικότητα, γιατί αν θέλουμε να πετύχουμε στον τόπο μας και τους πολίτες του δεν υπάρχει παρελθόν και παρόν, υπάρχει μόνο μέλλον το οποίο αρχίζει κάθε στιγμή και δεν περιμένει.