Υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας την σύμβαση για την αντικατάσταση της γέφυρας στον Ερασίνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 31 Μαΐου, στην Νέα Κίο, την σύμβαση με τον ανάδοχο του με προϋπολογισμό 750.000 ευρώ έργου αντικατάστασης με νέα της υφιστάμενης μεταλλικής γέφυρας στον ποταμό Ερασίνο.

Η δαπάνη για το έργο αυτό στον Δήμο Αργους – Μυκηνών, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα ανέλθει σε 698.009,58 ευρώ και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας προβλέπονται και άλλα συνοδά έργα για την διευκόλυνση των αλιέων της περιοχής, εκπρόσωποι των οποίων ευχαρίστησαν δημοσίως τον περιφερειάρχη μετά την υπογραφή της πιο πάνω εργολαβικής σύμβασης, παρόντες στην οποία ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννης Μαλτέζος, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης και Περιβάλλοντος Τάσος Γανώσης, ο εντεταλμένος για θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Σιδέρης, καθώς και ο δήμαρχος Αργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας εξέφρασε βεβαιότητα για την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Αργους – Μυκηνών, στον οποίον, όπως τόνισε, “η Περιφέρεια έχει κάνει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο ο κάθε δήμος οφείλει να διεκδικεί περισσότερα”.

Ενδεικτικά, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον οδικό άξονα σύνδεσης του Αργους και του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στον κόμβο στα Φίχτια -του οποίου η εργολαβική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στις 20 Ιουνίου-, στην διασύνδεση Αργους και Ναυπλίου με το φυσικό αέριο από την ΔΕΔΑ, όπως και στην εν εξελίξει διαδικασία για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, καθώς και σε πολλά έργα στον τομέα του πολιτισμού με κυρίαρχο το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αργους.

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΗΣ ΕΕΛ ΑΡΓΟΥΣ – ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Ας σημειωθεί, ότι σήμερα Τετάρτη 31 Μαΐου, έγινε και η εγκατάσταση του αναδόχου στο έργο της Περιφέρειας που αφορά στην αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων του Βιολογικού Καθαρισμού Αργους – Ναυπλίου, έργο προϋπολογισμού 1.270.161,29 ευρώ.

“Με το έργο αυτό, που χρηματοδοτεί επίσης η Περιφέρεια, λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βιολογικός Καθαρισμός Αργους – Ναυπλίου,  προς όφελος των κατοίκων και μίας περιοχής που είναι από τις πλέον τουριστικές, όχι μόνο της Περιφέρειας αλλά της χώρας”, σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην επίλυση των γενικότερων προβλημάτων στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού Κόλπου”.