Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αρχαιολογική έρευνα σε περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπεγράφη από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης, μεταξύ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και προσδιορίστηκαν οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης της συμφωνίας αυτής, για την εκτέλεση του έργου «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας».

Η εν λόγω Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης αφορά στην εκτέλεση του έργου: «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας», με αντικείμενο την ανασκαφική έρευνα στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα από ειδικευμένο συνεργείο και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους.

Η Προγραμματική Σύμβαση είχε τις προηγούμενες ημέρες λάβει και την υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Με αφορμή τη συνάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας με την Υπουργό Πολιτισμού, σήμερα, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, υπήρξε συζήτηση σε άριστο κλίμα και για την εξέλιξη άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά το σπουδαίο ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Θουρίας. Μέσω αυτής της Προγραμματικής Σύμβασης για την Αρχαία Θουρία, ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει σταθερή χρηματοδότηση, συνολικά 90.000€ για την επόμενη τριετία