Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας – Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο ιστορικό Δημαρχείο υπεγράφη χθες, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή πρωτόκολλο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η συνεργασία αφορά στη συμμετοχή του συγκεκριμένου τμήματος «στην εκπόνηση της στρατηγικής του Δήμου Καλαμάτας για επίσπευση της κλιματικής ουδετερότητας» και «στην στήριξη της πρότασης του Δήμου Καλαμάτας προς την Ευρωπαϊκή Αποστολή για τις κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις και ένταξη στο Δίκτυο των 100 Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων πόλεων έως το 2030».

Στο διάλογο που είχε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια της Καλαμάτας ακόμη κι αν δεν γίνει δυνατή η επιλογή της στο εν λόγω πρόγραμμα, θα είναι πολύ ωφέλιμη για την πόλη αφού θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και σχεδιάζαμε μέχρι τώρα το αστικό περιβάλλον. Παράλληλα θα μείνει στην πόλη η τεράστια συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των φορέων της πόλης, των πανεπιστημίων και των πολιτών, που εξελίσσεται στο πλαίσιο της σύνταξης της πρότασης και οι προτάσεις που θα προκύψουν από αυτή.