«Φοίνισσες» του Ευριπίδη από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην τρίτη και τελευταία του εβδομάδα μπήκε σήμερα Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023, το 10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με την παράσταση «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (ΤΘΣ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

H παράσταση έλαβε χώρα στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης και οι μαθητές-τριες που παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ερευνητική-πειραματική παράσταση με σύνθεση αποσπασμάτων από τις τραγωδίες Φοίνισσες και Τρωάδες του Ευριπίδη, στο πλαίσιο του project Πέρι Προσωπείου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Δρ. Αντωνίας Βασιλάκου, μέλους ΕΕΠ του ΤΘΣ.

Μετά το τέλος της παράστασης δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συντελεστές από τον Καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη, την κα. Κέλλυ Μακροπούλου μέλος του Δ.Σ. της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και τον υπεύθυνο του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνης κ. Γιώργο Δαβίλλα.

Τη σημερινή παράσταση παρακολούθησαν μαθητές από: το 2o ΔΣ Κυπαρισσίας, το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το Μουσικό Σχολειό Καλαμάτας. Το ΓΕΛ Μελιγαλά, το Γυμνάσιο Διαβολιτσίου, το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 3ο ΓΕΛ Παραλίας Καλαμάτας και το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, επιμέλεια κίνησης και δραματουργία: Δρ. Αντωνία Βασιλάκου

Προσωποποιός: Μάρθα Φωκά

Κοστούμια: Ελενα Παπαδοπούλου

Μουσική Σύνθεση: Nικηφόρος Χρυσολωράς.

Θεατρική Ομάδα

Γαληνού Μαρία

Μαρκουλή Βαρβάρα

Πουλημένου Παναγιώτα-Αθηνά

Στεργιάννη Αλεξάνδρα

Φραγκουλίδου Δέσποινα

Αύριο Τρίτη 9 Μαΐου για ακόμη μια χρονιά θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ η Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου με δύο παραστάσεις: Το πρωί στις 9:30 στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης και το απόγευμα στις 19:00, ανοιχτή παράσταση για το κοινό στο αμφιθέατρο του πάρκου Μεσσήνης.