Φως από Σπίρτζη για Καλονερό – Τσακώνα και Πάτρα – Πύργος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Κανένα έργο υποδομής δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανένα περιφερειάρχη ή δήμαρχο, ανήκει σε αυτόν που τα πληρώνει, στον ελληνικό λαό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο.

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε ο συνεργάτης μας κ.Ηλιόπουλος από το Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων.

Ωστόσο τον προσυμβατικό ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις έξι εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος ανακοίνωσε σε άλλη εκδήλωση ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα που οργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Πλέον, απομένει να σταλούν στη Βουλή και στη συνέχεια να υπογραφούν οι συμβάσεις και να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών με το νέο έτος.

Ωστόσο, οι άλλες δύο εργολαβίες, η δεύτερη και η Τρίτη, δεν προχωρούν με τον ίδιο ρυθμό, αφού η επιτροπή διαγωνισμού ακόμα εξετάζει τα δικαιολογητικά των εκπτώσεων για να καταλήξει στον προσωρινό μειοδότη.

ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε επίσης και στον δρόμο Πύργος-Καλονερό, ο οποίος πιθανότατα θα δημοπρατηθεί μέσα στον Δεκέμβριο με αρχικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ, καθώς ήδη διανύουμε προεκλογική περίοδο. Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι την άνοιξη να ξεκινήσει το έργο και παράλληλα να έχουν ξεμπλοκάρει οι δύο εργολαβίες του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ