Φωτιά σε σπίτι με κομμένο ρεύμα (λόγω οφειλών) από αναμμένο κερί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο συγκεκριμένο σπίτι διέμενε μια οικογένεια με τρία παιδιά.

Το πλέον σημαντικό, είναι το γεγονός πως το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι που συνηγορεί και στην υπόθεση πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από αναμμένο κερί που είχε η μητέρα ώστε να φωτίζει το σπίτι.

Θεωρείται θαύμα ότι δεν θρηνήσαμε θύματα ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι το ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας διακομίστηκε με ελαφρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Με εντολή του Δημάρχου Καλαμάτας, ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, αρμόδιος για θέματα Πρόνοιας, επισκέφθηκε οικογένεια, της οποίας κάηκε η οικία από αναμμένο κερί, ενώ είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών.

Στη συνέχεια, τη οικογένεια επισκέφθηκε κοινωνική λειτουργός του Δήμου Καλαμάτας.

Σε ένδειξη καταρχήν στήριξης, ο Δήμος διέθεσε στην οικογένεια δωροεπιταγές για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. Επίσης, θα σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να χορηγηθεί στην οικογένεια το επίδομα εκτάκτων αναγκών. Ακόμη, ο Δήμος συνέδραμε στην αποκομιδή καμένων ειδών από το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία με αξιοπρέπεια προσπαθεί για την επιβίωση.
Πέραν αυτών, ο κ. Μπουζιάνης επισκέφθηκε τη ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου το ακίνητο, αφού αποκατασταθούν οι βλάβες που προξενήθηκαν σ’ αυτό από την πυρκαϊά.