Φωτιά στα Καλύβια, στον οικισμό Φέριζα – Έκκληση για πυροσβεστικά μέσα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
φωτο αρχείου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί κάτοικοι του οικισμού Φέριζα Καλυβίων αφού δεν έχει σταλθεί κανένα πυροσβεστικό όχημα και οι κάτοικοι προσπαθούν με ότι μέσα διαθέτουν να σώσουν τα σπίτια μόνοι τους. Ο Γιώργος Φωτόπουλος (αντιπρόεδρος του οικισμού) απηύθυνε έκκληση να μπει στον οικισμό έστω ένα πυροσβεστικό όχημα.

«Η Φέριζα καίγεται καίγονται σπίτια και δεν έχει μπει όλη μέρα ένα αυτοκίνητο. Οι άνθρωποι προσπαθούν μόνοι τους αυλή – αυλή να σβήνουνε. Δεν έχει μπει ούτε ένα πυροσβεστικό από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά. Είμαστε 3 – 4 χιλιόμετρα πιο κάτω από τον Μελισσουργό», είπε ο κ. Φωτόπουλος.

«Τρίτη συνεχόμενη φωτιά που καιγόμαστε»

Επίσης είπε, «ο οικισμός έχει γύρω στα 250 σπίτια, αλλά είναι χαμηλή η βλάστηση. Δεν έχει μπει ένα αυτοκίνητο, θα μπορούσε να σβήσει δύο στέγεςνα βοηθήσει λίγο στις αυλές. Καίγεται αυτή την ώρα σπίτι, 30 μέτρα από την εκκλησία, Αιγιαλείας και Αγίου Ιωάννου», είπε και πρόσθεσε ότι, «σε άλλες πέντε αυλές έχουν μπει οι κάτοικοι και σβήνουν μόνοι τους τις φωτιές. Είμαστε δύο χιλιόμετρα από εκεί που στέκονται τα πυροσβεστικά. Είναι η τρίτη συνεχόμενη φωτιά που καιγόμαστε».

Πηγή βίντεο: OPEN Beyond