Φωτογραφία που σοκάρει από την επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βία και απειλές κατά του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από ομάδα κουκουλοφόρων που εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του. Η φωτογραφία που ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σοκάρει.

Οι άγνωστοι, αφού εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, εκτόξευσαν απειλές και εναντίον του.

Στη συνέχεια πέρασαν σε βιαιοπραγίες, από όπου προέκυψε και η σοκαριστική φωτογραφία που ανήρτησαν μαζί με κείμενο θέσεων για την επίθεση που πραγματοποίησαν.

Ανάλογο μήνυμα σε πινακίδα κρέμασαν στον λαιμό του πρύτανη, όπως φαίνεται στην φωτογραφία που προκαλεί αποτροπιασμό.

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11:30, ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στα γραφεία, στους τοίχους, στα έπιπλα και στον εξοπλισμό της Πρυτανείας. Πριν αποχωρήσουν άσκησαν σωματική βία στον Πρύτανη, τον απείλησαν και τον εξύβρισαν.

»Τέτοιες έκνομες, βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, ο σεβασμός της ζωής και της προσωπικότητας, και η δημοκρατία, είναι θεμελιώδεις και αδιαπραγμάτευτες αξίες του Πανεπιστημίου. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σθένος και αφοσίωση για τη διασφάλιση της δημοκρατικής και εύρυθμης λειτουργίας του».

Πηγή: cnn.gr