Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το «Πρόγραμμα Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε η «Περιφερειακή Ημερίδα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, εντάσσεται στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εν όψει του Προγραμματικού Συνεδρίου του σχηματισμού που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στο ΣΕΦ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Αλέξης Τσίπρας:

«-Αλυσοδένει τη χώρα σε πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα, με παράλληλη εκχώρηση του εθνικού πλούτου για 99 χρόνια.

-Συνυπάρχει αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο που καμαρώνει για τη ρατσιστική ιδεολογία του και για τις αλαζονικές και ωμές παρεμβάσεις του στη δικαιοσύνη.

-Συγκαλύπτει πεισματικά τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 για την κρίση και χρησιμοποιεί γνωστά και «μη εξαιρετέα» στελέχη της για κομματικό έλεγχο στον «σκληρό πυρήνα» του κράτους.

-Διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς, επιστρέφει στις καταδικασμένες πολιτικές των πελατειακών σχέσεων και επιχειρεί να επιβάλει σύστημα διαπλοκής στα ΜΜΕ».

«Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν. Δεν βρισκόμαστε στην χώρα των λωτοφάγων. Θα ηττηθούν στις εκλογές με εκκωφαντικό τρόπο», συμπλήρωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε με τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γιατί «η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα ούτε των ιδεών και αξιών της αριστεράς, αλλά ούτε να αφήσει ζωτικό χώρο για συντηρητική παλινόρθωση».

«Το σημερινό αποτυχημένο μοντέλο των αδύναμων κυβερνήσεων συνεργασίας δεν μας αφορά γιατί δεν μπορεί να δώσει λύση στη χώρα και προοπτική πραγματικής ελπίδας στους πολίτες», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.