Χανιά: Καταδίκη για τα άτομα που εξαπατούσαν ηλικιωμένους τάζοντας τους συντρόφους!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είχαν αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους – Ποιες ποινές επιβλήθηκαν στους ενόχους

Ένοχους τους δύο από τους τρεις κατηγορουμένους έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων αναφορικά με την υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων από ”γραφείο συνοικεσίων”.

Την μεν πρώτη κατηγορούμενη την έκρινε ένοχη χωρίς ελαφρυντικό για κατ’ εξακολούθηση απάτη και τον δεύτερο κατηγορούμενο τον έκρινε ένοχο με ελαφρυντικό, για άμεση συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση απάτη. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στην κατηγορούμενη είναι τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς μετατροπή και χωρίς αναστολή και στον δεύτερο το δικαστήριο επέβαλε δύο χρόνια φυλάκιση μετατραπείσα προς πέντε ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Την ίδια στιγμή το τρίτο άτομο κρίθηκε αθώο.

Πώς εξαπατούσαν τους ηλικιωμένους

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα άτομα εξαπατούσαν ηλικιωμένους από το 2013 μέχρι το 2019 σύμφωνα με το κατηγορητήριο και είχαν καταφέρει να αποσπάσουν περισσότερες από 250.000 ευρώ.

Το ”γραφείο συνοικεσίων” το οποίο διατηρούσε η βασική κατηγορούμενη, υποσχόταν σε ηλικιωμένους άνδρες, γυναίκες με τις οποίες θα έκαναν σχέση και εκείνοι στην ανάγκη τους για συντροφικότητα, έδιναν το υστέρημα τους.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις απάτης αφορούσε σε έναν ηλικιωμένο που έδωσε 14.500 ευρώ προκειμένου να βοηθήσει τη μέλλουσα ”σύντροφο” του ώστε να καταφέρει να εισπράξει την ασφάλεια ζωής του συζύγου της ο οποίος είχε αποβιώσει. Ο ηλικιωμένος συγκέντρωσε το ποσό που ήταν απαραίτητο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, αλλά η ”νύφη” έκανε φτερά.

Παράλληλα, σε μία άλλη περίπτωση ένα από τα θύματα μιλούσε τακτικά στο τηλέφωνο με την γυναίκα με την οποία θα σύναπτε σχέση,  ωστόσο κάθε φορά που επρόκειτο να συναντηθούν εκείνη έβρισκε διάφορες δικαιολογίες και προφάσεις για να μην συναντηθούν.

Ο συνήγορος δύο εκ των παθόντων Γιώργος Φραντζεσκάκης, τόνισε “η πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας από την αρχή προέβαλε τη θέση ότι οι κατηγορούμενοι και ιδίως η βασική κατηγορούμενη εκμεταλλευόμενη την ανάγκη των ηλικιωμένων ανθρώπων για συντροφικότητα κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και έτσι κατάφερνε να τους αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά. Συνεπώς η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία μάλιστα οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή, μας ικανοποιεί απολύτως και συνιστά δικαίωση για τους εντολείς μου”.

Πηγή: flashnews.gr