Χαρίτσης: Απαιτείται άμεση αναστολή της προανάρτησης του κτηματολογίου στην Τριφυλία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Πιερρακάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, με την συνυπογραφή των Τομεαρχών Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μάριου Κάτση, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας εξ’ αιτίας της σωρείας λαθών (σε ποσοστό 90%!) στα όρια των γεωτεμαχίων, που διαπίστωσαν μετά από εκτεταμένους ελέγχους οι σύλλογοι Μηχανικών και Δικηγόρων.

Όπως τονίζουν σε επιστολή τους ο Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας και ο Σύλλογος  Δικηγόρων Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας για τις συγκεκριμένες αστοχίες ευθύνεται η  ανάδοχος εταιρία για την Τριφυλία, η οποία ανάρτησε τα ακίνητα σύμφωνα με το αρχικό προκαταρκτικό υπόβαθρο που διέθετε χωρίς να έχει προβεί σε καμία επεξεργασία και καταχώριση ορίων με βάση τις δηλώσεις που τους υποβλήθηκαν, αλλά και η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. η οποία όφειλε να διαπιστώσει την αστοχία και να μη προχωρήσει στην προανάρτιση, επιβάλλοντας στην ανάδοχο εταιρεία να εκτελέσει το ανατεθέν έργο σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Ο Αλ. Χαρίτσης στο πλαίσιο της Αναφοράς του, ζητά την άμεση απάντηση και τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως προς το αίτημα των φορέων και των πολιτών του δήμου Τριφυλίας για αναβολή- αναστολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην περιοχή, ώστε να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην ανάδοχο εταιρία να διορθώσει την κτηματολογική βάση με τα όρια που αποτυπώνονται στα τοπογραφικά διαγράμματα που της υποβλήθηκαν.