Χαρίτσης: Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στις υποδομές και την λειτουργία του Αεροδρομίου Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ερώτηση στην Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κατόπιν της επίσκεψης που πραγματοποίησε προ ημερών στον Αερολιμένα Καλαμάτας και της ενημέρωσης που είχε από τον Αερολιμενάρχη κ. Τσιώρο για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς.

Ο κ. Χαρίτσης τονίζει στην ερώτηση του ότι «..ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος και έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες αφίξεις διεθνών πτήσεων, τα προβλήματα λειτουργίας και εξυπηρέτησης επιβατών του αερολιμένα βρίσκονται στην ίδια, αν όχι χειρότερη, κατάσταση από αυτήν της προηγούμενης χρονιάς…», επισημαίνοντας ότι «…η πρώτη εικόνα που αντικρύζουν οι επισκέπτες είναι αίθουσες χωρίς κλιματισμό, στέγαστρα που δεν καλύπτουν τους επιβάτες με αποτέλεσμα να μένουν στο ύπαιθρο χωρίς προφύλαξη από τις καιρικές συνθήκες και χώροι υγιεινής εκτός λειτουργίας.»

Παράλληλα ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι «…εφέτος προστίθεται επιτακτικά και το ζήτημα του προσωπικού του αεροδρομίου, εφ’ όσον εκτός της χρόνιας υποστελέχωσης θα υπάρξουν εντός του έτους και συνταξιοδοτήσεις, με ορατό τον κίνδυνο το εναπομείναν προσωπικό να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τον φόρτο πτήσεων και επισκεπτών».

Καταλήγοντας ο Αλ. Χαρίτσης ερωτά τον Υπουργό:

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων άμεσης αποκατάστασης των υποδομών εξυπηρέτησης επιβατών;

Δεδομένης της κατάστασης υποστελέχωσης του προσωπικού αερολιμένα και των  συνταξιοδοτήσεων που αναμένονται, προτίθεστε να προβείτε σε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών και την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου και της ασφάλειας των επιβατών;