Χαρίτσης: Στόχος μας ο σχηματισμός σταθερής, προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Στόχος μας είναι μια σταθερή, προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ Open TV. Και πρόσθεσε: «Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, είναι αν θέλουμε ή όχι την πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και την απόδοση ευθυνών». «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ακόμη στο σκοτάδι για ένα θέμα που άπτεται του πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Εδώ και μήνες έχουμε καταθέσει προτάσεις για την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, την στήριξη του ΕΣΥ και την ασφάλεια των υποδομών. Μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα από την σκοπιά της κοινωνικής πλειοψηφίας» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«2.8 δισ. είναι η ετήσια μεσοσταθμική αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους κατά την τετραετία της ΝΔ» τόνισε ο κ. Χαρίτσης. «Ο ΟΟΣΑ κατέγραψε 7,5% μείωση του πραγματικού μισθού στην χώρα μας για to 2022. Ενώ η έρευνα του ΙΟΒΕ που παρουσιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα δείχνει ότι η μείωση εισοδήματος των νοικοκυριών στην Ελλάδα κατά την πανδημία ήταν η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκά».

«Επί ΝΔ έχουμε όξυνση των ανισοτήτων, φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, και μια πολιτική που ευνοεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας» υπογράμμισε ο ΑΛ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Για να αλλάξει αυτό απαιτείται πολιτική αλλαγή. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

Δείτε εδώ την συνέντευξη: https://www.youtube.com/watch?v=GhO_RWDcNcQ