Χρυσό Βραβείο Best City 2017 για το Δήμο Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Χρυσό Βραβείο Best City 2017 για τη μετασκευή του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας στο νέο Δημαρχείο παρέλαβε ο Δήμαρχος, στην Τεχνόπολι του Δήμου Αθηναίων, το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο τελετής που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications.Βραβεία δόθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμους δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και, τελικά, καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες. Την αξιολόγηση πραγματοποίησε ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη, Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, που αποτελεί την τρίτη «πρωτιά» για το Δήμο Καλαμάτας σε πανελλαδικές διακρίσεις μετά το πρώτο βραβείο από τη WWF για το αστικό πράσινο και το πρώτο βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το νέο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε ευχαριστίες για τη βράβευση, καθώς και για την εμπειρία που άντλησε από τις πρωτοποριακές ενέργειες άλλων Δήμων, που είναι άξιες μίμησης.
Ο Π. Νίκας, αναφερόμενος στο παλιό Νοσοκομείο, τόνισε ότι «κατορθώσαμε και πήραμε, εδώ και κάποια χρόνια, απαξιωμένα ή διαλυμένα κτΉρια όπως αυτό όπου στεγαζόταν το Νοσοκομείο, χώρος όπου δρούσαν διάφορα αντικοινωνικά στοιχεία, σε μία φτωχή περιοχή της Καλαμάτας», τα οποία μετατράπηκαν σε κόσμημα. Πολλά οφείλονται στη μελέτη της μετασκευής, που δωρήθηκε στο Δήμο από την ΤΕΜΕΣ – COSTA NAVARINO και τον αείμνηστο καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο.
Ο Π. Νίκας επεσήμανε ότι το νέο Δημαρχείο είναι πράγματι ένα πρωτότυπο κτήριο, το οποίο θερμαίνεται και ψύχεται με την αξιοποίηση της γεωθερμίας, επιτυγχάνοντας οικονομία στην ενέργεια κατά 70%.
Τόνισε δε ότι «είναι πράγματι ένα εκπληκτικό κτήριο, που το χαίρονται όχι μόνο οι Καλαματιανοί, αλλά και οι Ευρωπαίοι που μας επισκέπτονται συχνά πυκνά».