Χώρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την οποία οργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 11:00 πμ για το ζήτημα του εκσυγχρονισμού και κτηριακής αναβάθμισης του Μουσείου Χώρας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλοί κάτοικοι της Δ/Κ Χώρας αλλά και των γύρω περιοχών. Από την πλευρά των επίσημων προσκεκλημένων συμμετείχαν, ο βουλευτής κύριος Περικλής Μαντάς ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Μεσσηνίας κύριος Στάθης Αναστασόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος κύριος Θανάσης Πετράκος. Από την πλευρά του Δήμου Πύλου Νέστορος ο Δήμαρχος κύριος Καρβέλας, και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κύριος Καφαντάρης Δημήτρης, Κανάκης Ηλίας και Βρεττάκος Δημήτρης. Παρών ήταν επίσης και ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κύριος Μακρής Γιώργος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας κύριο Δημητρόπουλο Διονύσιο, ο οποίος αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη του μουσείου από την πολιτεία στην τύχη του εδώ και δεκαετίες. Τόνισε την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού και κτηριακής αναβάθμισης άμεσα, ώστε εκτός από τα υπάρχοντας εκθέματα να φιλοξενηθούν και τα πρόσφατα ευρήματα από τον τάφο του αρχαίου πολεμιστή και των θολωτών τάφων. Αναφέρθηκε στην αναμενόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη που αυτή θα δώσει στον τόπο μας, σε συνδυασμό με την βελτίωση των δυο οδικών αξόνων, Χώρα Κορυφάσιο και Χώρα Καζάρμα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές αναφέρθηκαν στις δυο απορρίψεις του έργου, γεγονός που απέδωσαν σε λάθη και διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου και θα βρει τον δρόμο της υλοποίησης.

Ως Κοινοτικό Συμβούλιο ευχαριστούμε θερμά όλους τους προαναφερθέντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον καθηγητή κύριο Πέτρο Θέμελη, για την στήριξή του στον αγώνα μας να αποκτήσει επιτέλους η Δ/Κ Χώρας ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο αντάξιο της ανεκτίμητης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ευχαριστούμε θερμά το “Αρχείον Πολιτισμού” και τον εκπρόσωπό του κύριο Λεκάκη για την παρουσία του, και την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι με την δυναμική τους παρουσία, πολλά πράγματα μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε δίνοντας προοπτική και προκοπή στον τόπο μας.