Ψεκασμοί από τη ΔΑΟΚ αύριο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: αύριο Τετάρτη 5 Ιουλίου θα γίνει ως δολωματικός ψεκασμός στις τοπικές κοινότητες: Κόμπων, Μαθίας, Αβραμιού, Αγ.Νικολάου, Χρυσοκελλαριάς, Λαχανάδας, Πηδάσου και Μεσσήνης (νοτίως της εθνικής οδού Καλαμάτας-Πύλου, Βαλτόραχη και Κουμαριές). Επίσης στις τοπικές κοινότητες: Χαρακοπιού, Μ. Μαντίνειας, Αβίας, Προσηλίου, Προαστείου, Παππουλίων, Πλατάνου και Καλαμάτας (Καλλιθέα, Μενινά, οδός Σπάρτης, Αγ.Φανούριος, Πειραματικό, Αγ.Ανάργυροι, Βρυωνέικα, Κατσέικα, Πλάκα, Ξηροκάμπι).
Επισημαίνεται ότι: οι ελαιοκαλλιεργητές παρακαλούνται να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, αναρτάται σε πίνακες ανακοινώσεων ή/και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των εργολάβων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί. Οι ελαιοπαραγωγοί τις ημέρες των ψεκασμών να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα λιοστάσια για να υπάρχει πρόσβαση των συνεργείων ψεκασμού.
Για την ασφάλεια των συνεργείων, οι ελαιοκαλλιεργητές οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα λιοστάσια από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι προσβάσιμα και ασφαλή για τα συνεργεία ψεκασμού. Οι ελαιοπαραγωγοί παρακαλούνται να παρευρίσκονται στα λιοστάσια τους για την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και να αναφέρουν έγκαιρα στην Υπηρεσία οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Σε λιοστάσια στα οποία υπάρχουν ζώα (αιγοπρόβατα, ιπποειδή) δεν θα γίνεται ψεκασμός. Αυτά πρέπει να έχουν απομακρυνθεί πριν την ημερομηνία ψεκασμού από τον ιδιοκτήτη τους. Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των μελισσοσμηνών. Οι βιοκαλλιεργητές οφείλουν να οριοθετούν με διακριτό τρόπο τους ελαιώνες τους, όπως προβλέπεται. Σε περίπτωση της μη ύπαρξης της ειδικής σήμανσης που προβλέπεται, οι εργολάβοι ψεκασμού δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Για περισσότερες πληροφορίες: 27213 66524 και 27213 66522, akrassakopoulos@pe-messinias.gr, ekarioti@pe-messinias.gr.