Όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς την περίοδο 2017-18

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στα «αντίμετρα» της συμφωνίας με τους δανειστές, όταν αυτή επιτευχθεί (εκφράζεται αισιοδοξία για κατάληξη σε τεχνική συμφωνία εντός της ερχόμενης εβδομάδας και πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου), σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από τη σημερινή ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τους υπουργούς Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, θα προβλέπεται oτι 120.000 παιδιά θα αποκτήσουν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. O αριθμός αυτός καλύπτει σχεδόν το σύνολο των έγκυρων αιτήσεων που έγιναν πέρυσι (121.569).

Με τα ως τώρα δεδομένα, 36.769 παιδιά είχαν μείνει εκτός παιδικών σταθμών ως επιλαχόντες του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που διαχειρίζεται η ΕΕΤΑΑ ενώ την τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να δοθούν επιπλέον 25.000 voucher.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δύο στα τρία παιδιά από τους επιλαχόντες βρήκαν θέση στους παιδικούς σταθμούς, ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός των δικαιούχων έφτασε σε αριθμό ρεκόρ 99.800, από τις συνολικά 121.569 έγκυρες αιτήσεις, δηλαδή  8 στα 10 παιδιά πήραν voucher.

aftodioikisi.gr