Όμιλος προσκυνητών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας στο “Άξιον Εστί”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το μεσημέρι της Κυριακής 14 Μαΐου, πολυπληθής όμιλος προσκυνητών ξεκίνησε από την Παναγιοσκέπαστη πόλη της Καλαμάτας με προορισμό το κλεινόν άστυ των Αθηνών και τον εκεί Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν την Μεγάλη Επισκέπτρια της Αθήνας την Κυρία του Άθω, την Ιερά Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί”.

Προεξάρχων του ομίλου προσκυνητών ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος προέστη του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος, πλαισιωμένος από τον Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πετράκο, τους εκ Μεσσηνίας συμμετέχοντες Αρχιμ. Αλέξιο Αρώνη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Γιαννόπουλο και συμπροσευχομένων αρκετών κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Περατώνοντας τις Ιερές Ακολουθίες ο Πρωτοσύγκελλος και κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην επωνυμία της Ιεράς Εικόνος ως “Άξιον Εστί” σε αντιστάθμισμα της δικής μας αναξιότητας. Τέλος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο και τους πατέρες του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αθηνών αλλά και τις εκατοντάδες Μεσσηνίων που συμμετείχαν στο Προσκύνημα.