«Όργια» στο σχολικό πρωτάθλημα Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Καταγγελίες για ντροπιαστικό σκηνικό σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος στη Μεσσηνία έκαναν οι γονείς μαθητών Λυκείου των Φιλιατρών, καταγγέλοντας ύβρεις και ακατανόητη συμπεριφορά σε αγώνα με το Λύκειο της Πύλου.

Με επιστολή τους μάλιστα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας, αναφέρουν περιστατικά που δύσκολα μπορεί να φανταστεί ή να κατανοήσει κανείς, τόσο για την ένταση και τη σοβαρότητά τους, όσο και για το γεγονός ότι συνέβησαν σε αγώνα σχολικού πρωταθλήματος.

Όπως μεταφέρθηκε, το παιχνίδι διεκόπη, με το σκορ ισόπαλο στο 1-1, ενώ οι καταγγελίες πηγαίνουν ένα «βήμα» παραπέρα, καθώς φαίνεται πως η ομάδα της Πύλου δεν ζήτησε από την ΕΠΣ Μεσσηνίας να ορίσει επαγγελματίες διαιτητές για το παιχνίδι, ενώ τελικά φαίνεται πως ο «άρχων» του αγώνα, λοιπών γνωστών στοιχείων, δεν είχε μαζί του τον εξοπλισμό που φέρει ο διαιτητής ενός αγώνα.

Η επιστολή των γονέων:

«Σεβαστή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μεσσηνίας,

Σας απευθύνουμε αυτήν την επιστολή ως γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών για να υποβάλουμε τα παράπονά μας σχετικά με τον αγώνα του Λυκειακού Πρωταθλήματος Πύλου-Φιλιατρών στο γήπεδο της Μεθώνης στις 09/03/2018 στις 10.30 π.μ.

Παρόλου που δεχτήκαμε την αλλαγή ημερομηνίας και έδρας ,την πέμπτη το πρωί, για να εξυπηρετήσουμε την ομάδα του Γενικού Λυκείου της Πύλου, δημιουργήθηκαν τα εξής προβλήματα:

Ενώ εμείς παρεβρεθήκαμε στο γήπεδο για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα με όλο το αθλητικό ιδεώδες, οι υπεύθυνοι-εκπρόσωποι της διεύθυνσης και φορείς της αθλητικής παιδείας αντί να δείχνουν το παράδειγμα μας αποκαλούσαν “μπάσταρδα” και “μούλους”. Οι διαιτητές, όντας άνθρωποι της Πύλου εκ των οποίων ο ένας είναι εν ενεργεία παίκτης της βασικής ομάδας της Πύλου, ΔΕΝ είχαν διπλώματα διαιτησίας ,κάρτες και εμψύχωναν την ομάδα της Πύλου αντί να κρατούν ουδέτερη στάση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εξής επεισόδιο : Ενώ η ομάδα μας καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν καλύτερη και μπροστά στο σκορ ο ποδοσφαιριστής μας ήταν κάτοχος της μπάλας, δέχτηκε αντιαθλητικά χτύπημα από πίσω, πέφτοντας επικίνδυνα στο έδαφος ο διαιτητής αντί να δώσει φάουλ και να τιμωρήσει τον παίκτη της Πύλου σε αντίδραση του δικού μας “πρόσεξε πως παίζεις έτσι” τον απέβαλε ΧΩΡΙΣ τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Ο συμμαθητής μας δείχνοντας αθλητική παιδεία βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Κατά τη διάρκεια του γεγονότος αυτού και καθώς υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ παικτών και διαιτητών παίχτηκε λανθασμένα η μπάλα και δεχτήκαμε το γκολ.

Το σκορ έγινε 1-1 και από εκεί ξεκινά η ΝΤΡΟΠΗ! Έτσι, για να μην υπάρξουν τα χειρότερα και επειδή οι υπεύθυνοι δε μπορούσαν να επιβληθούν το παιχνίδι δε συνεχίστηκε. Εξίσου σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο κύριος Νίκος Κακαλέτρης(μέλος της επιτροπής από αυτά που μάθαμε) απείλησε τον αρχηγό της ομάδας μας Οικονομόπουλο Γίαννη να υπογράψει το φύλλο αγώνος αλλιώς θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις αυτός και η ομάδα του. Περιμένουμε τις εξελίξεις του τι θα γίνει με έναν αγώνα που ΔΕΝ έληξε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την επαιτιότητα τη δική μας. Έχοντας τους γονείς μας και τον κόσμο των Φιλιατρών με το μέρος μας, θα κινηθούμε μέχρι την τελική δικαίωσή μας!

Με σεβασμό,

Οι γονείς και μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατρών».