«Όταν το ‘21 αφηγείται: Μύθοι, παραδόσεις και άγνωστες ιστορίες του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, κατά την οποία υπήρξε αφήγηση δέκα ιστοριών με πρωτότυπη μουσική επένδυση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και του Φεστιβάλ Αφήγησης Καλαμάτας «σΤης ελιάς το δάκρυ».

Το περιεχόμενο των ιστοριών ήταν από προφορικές λαϊκές παραδόσεις, Αισώπειους μύθους και διδακτικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά, περιστατικά από πηγές απομνημονευμάτων, επιστολική αλληλογραφία και μαρτυρίες, ιστορίες που καλύπτουν τη ζωή του Θ. Κολοκοτρώνη από τη γέννηση ως το θάνατό του.

Το κοινό ενθουσιάστηκε από τη γλαφυρότητα και την παραστατικότητα του αφηγητή ενώ σε συνεργασία με τη μουσική επένδυση ‘’ταξίδεψε’’ νοερά στα χρόνια της Επανάστασης.

Ο Δημήτρης Προύσαλης, ως αφηγητής σε συνεργασία με τον μουσικό Φίλιππο Πλακιά παρουσίασαν δέκα προφορικές ιστορίες που αφηγούνταν ο Γέρος του Μοριά με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Φίλιππου Πλακιά και σε στίχους Δημήτρη Φιλελέ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

IMG 20211117 212401 Medium