Άρης Παναγιωτόπουλος: Ο θάνατος του εμποράκου θα ξεκινήσει με λουκέτα στην αγορά…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την κατάσταση στον εμπορικό κόσμο και το λιανεμπόριο αποτύπωσε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, ο γραμματέας του εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας. Πιο αναλυτικά ο κύριος Άρης Παναγιωτόπουλος προέβη σε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα που αφορούν την πανδημία και τις συγκεκριμένες διαπιστώσεις του εμπορικού κόσμου της περιοχής τόσο για τα μέτρα που ελήφθησαν από την πολιτεία όσο και την αποτίμηση τους.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τόσο το θέμα των χειμερινών εκπτώσεων όσο και τα μέτρα περιορισμού στα καταστήματα δείχνουν την πτώση του τζίρου, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο όπου υπάρχουν συσσωρευμένα έξοδα και μειωμένη προσέλευση.

Φόροι, χρέη και υποχρεώσεις πνίγουν το εμπόριο 

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι το άνοιξε κλείσε των καταστημάτων έχει προσθέσει πολλά προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα στον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Προέβλεψε μάλιστα ότι μέσα στο 2021 θα έχουμε εκτεταμένα λουκέτα που θα οδηγήσουν σε αφανισμό ιδίως τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και πιθανόν κι άλλα μικρά οικογενειακά καταστήματα που στηρίζονται κατεξοχήν στις οικογένειες που τροφοδοτούν την τοπική οικονομία.

Τέλος έκανε σημαντικές εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί εκτιμώντας ότι δεν αγγίζουν το σύνολο των επαγγελματιών οι οποίοι πλέον οδηγούνται στην αποτίμηση της κατάστασης με μία φράση:το θάνατο του εμποράκου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ