Άρση μέτρων: Στις 7 ανακοινώσεις από Κικίλια και Χαρδαλιά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα στις 7 θα γίνουν ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τα μέτρα που θα αρθούν σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση αλλά με όρους αλλά και τον οδικό χάρτη σύμφωνα με τον οποίο θα γίνονται οι δεξιώσεις για γάμους και βαφτίσεις.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί είτε η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, είτε να ξεκινάει μια με μιάμιση ώρα αργότερα.

Στις 12 ξεκίνησε η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών όπου θα εξετάσει όλα αυτά τα μέτρα και τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν.

Οι επιστήμονες αναμένεται να “ανάψουν” το “πράσινο φως” για την επαναφορά, από αυτό το Σάββατο, της μουσικής στους χώρους της εστίασης.

Το Σάββατο αναμένεται να παραταθεί κατά μία ώρα, δηλαδή ως τις 01:30 τα ξημερώματα η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, χωρίς να αποκλείεται και η πλήρης κατάργηση του μέτρου.

Καταλύτης στις αποφάσεις των ειδικών θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει πτωτική τάση.

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινωθεί και η αύξηση των καλεσμένων στις δεξιώσεις από τα 100 στα 200 άτομα αλλά και το άνοιγμα των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

Το αργότερο στα τέλη του μήνα προγραμματίζεται και η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης.

Πηγή: newsit.gr