Έμεινε Ανάπηρη για να ξεφύγει: Η 25χρονη που έσπασε τη σπονδυλική της στήλη για να γλιτώσει τον βιασμό-ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία συγκλονιστική ιστορία είναι αυτή της Hannah Gavois, η οποία έμεινε παράλυτη αφού έπεσε από την άκρη ενός γκρεμού στην Ταϊλάνδη, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον βιαστή της.

Η πτώση αυτή την άφησε χωρίς να νιώθει τα πόδια ή τους αστραγάλους της, ενώ δεν μπορεί πλέον να τρέξει χωρίς βοηθήματα. Τρία χρόνια μετά ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Έμεινε Ανάπηρη για να ξεφύγει

Η 25χρονη ταξίδεψε στο Κράμπι της Ταϊλάνδης, όταν ένας άντρας που της έδωσε οδηγίες, την οδήγησε σε μια ζούγκλα για να της επιτεθεί.

Από μικρή δρομέας – ήταν μέλος της ομάδας στίβου του γυμνασίου – ήξερε ότι είχε την ταχύτητα να δραπετεύσει.

Δυστυχώς όμως, το σκοτάδι και το άγνωστο έδαφος, δεν στάθηκαν σύμμαχοί με αποτέλεσμα η κοπέλα να πέσει από το ύψος ενός κτιρίου 15 ορόφων, χτυπώντας το κεφάλι της και την σπονδυλική στήλη της, όταν προσγειώθηκε στον πυθμένα της χαράδρας.

Ο κακοποιός την ακολούθησε στη χαράδρα και την βίασε. Λίγες ώρες μετά την πτώση της, οι ντόπιοι έσωσαν την Gavios και την πήγαν στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης στη σπονδυλική της στήλη.

Ο βιαστής της αργότερα παραδέχτηκε την επίθεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών. Αλλά τα βάσανα της νεαρής κοπέλας δεν τελείωσαν: Η πτώση την άφησε παράλυτη και της είπαν ότι μπορεί να μην περπατήσει ποτέ ξανά.

Αλλά η δύναμή της είναι τέτοια που δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ολοκληρώσει τα 40 περίπου χιλιόμετρα του μαραθωνίου δύο χρονιές, παρόλο που της πήρε 11 ώρες. Χρησιμοποιώντας τις πατερίτσες της, η τότε 25χρονη περπάτησε σε ολόκληρη την πορεία των 26,2 μιλίων σε 11 ώρες.

Τελειώνοντας λίγο μετά τις 8 μ.μ., παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρομείς τερμάτισαν πριν από λίγες ώρες.

«Μετά το ατύχημα ένιωθα ότι μου είχαν κλέψει το όνειρό μου να τρέξω στον μαραθώνιο», δήλωσε.

Σήμερα δεν είναι μόνο δρομέας αλλά και δασκάλα γιόγκα.  Επιπλέον, άρχισε να μαθαίνει την τεχνική αυτοάμυνας Krav Maga, για να μπορέσει να υπερασπιστεί στον εαυτό της σε περίπτωση που της συμβεί κάποιο περιστατικό όπως εκείνο στο Βιετνάμ.

«Όσο περισσότερες προκλήσεις αντιμετωπίζω καθημερινά, τόσο πιο δυνατή νιώθω».

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:

Πηγή: newsitamea.gr