Έναρξη Ομιλιών στη ΓΕΧΑ Καλαμάτας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγιασμό επί τη έναρξει του νέου ετησίου προγράμματος των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και Εσπερινών Ομιλιών τέλεσε, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ε.έ., ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς, στην Χριστιανική Ένωση Καλαμάτας (Γ.Ε.Χ.Α.),

Μετά το πέρας του Αγιασμού πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Γ.Ε.Χ.Α. κ. Νικόλαος Χρονόπουλος και αφού ευχαρίστησε τον π. Φίλιππο για την παρουσία του, τον κάλεσε να ανέλθει στο βήμα ώστε να πραγματοποιήσει, την πρώτη ομιλία για τη φετινή χρονιά.

Στη συνέχεια, ο π. Φίλιππος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: “Νικολοβάρβαρα. Η πίστη μέσα από τις παραδόσεις”, τονίζοντας ότι “Η ορθόδοξη πίστη και Εκκλησία αιώνες τώρα μπόλιασε με την διδασκαλία Της όλες αυτές τις παραδόσεις και συνήθειες και τις άφησε να υπάρχουν μεταμορφωμένες με το ευχαριστιακό φώς της Αναστάσεως, που βιώνεται στην Θεία Λειτουργία, στην ζωή των κατά τόπους πιστών. Η ηθική διδασκαλία της Εκκλησίας δεν επηρεάζεται από τις όποιες μη χριστιανικές συνήθειες των διαφόρων εθίμων. Οτιδήποτε όμως προάγει την αγαπητική σχέση μεταξύ μας, η Εκκλησία το επικροτεί και το ευλογεί. Παραμένοντας πιστοί στα κελεύσματα Της τότε μπορούμε να εντάσσουμε στη ζωή μας και τα διάφορα έθιμα του λαού μας και να τα μεταμορφώνουμε σε «βοηθητικά εργαλεία» για την πορεία μας προς την Βασιλεία της Αγάπης του Θεού”.