“Έφυγε” ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας Σπ. Σαρδέλης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Έφυγε από τη ζωή», σήμερα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μεσσηνίας, Σπύρος Σαρδέλης, «σκορπίζοντας τη θλίψη» σε φίλους και συναδέλφους.
Ο Σπύρος Σαρδέλης, αγωνιστικά, όπως και ο συνδικαλιστικός, εργασιακός του βίος στο Δήμο Καλαμάτας, «έδινε τη μάχη» με τον καρκίνο.

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνιας με αφορμη την απωλεια του Προεδρου των εργαζομενων ΟΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σπυρου Σαρδελη σε εκτακτη συνεδριαση του ΔΣ αποφασισε τα παρακατω:
α) Να παραστει στην κηδεια του εκλιπόντος.
β) Να εκφρασει τα θερμα του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
γ) Να καταθεσει στη μνημη του χρηματικο ποσο στο Συλλογο Φιλων Παιδιων με Καρκινο ΕΛΠΙΔΑ

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, για την απώλεια του Σπύρου Σαρδέλη, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο αείμνηστος Σπύρος προσέφερε άριστες υπηρεσίες στο Δήμο, επί σειράν ετών, από διάφορες θέσεις και πάνω από 10 χρόνια ως ταμίας. Δεκάδες έλεγχοι έγιναν από το Υπουργείο Οικονομικών και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Τον εμπιστευόμασταν όλοι σε αυτό το πόστο.
Είχε κύρος μεταξύ των συναδέλφων του. Υπήρξε συνδικαλιστής με επιμονή και αγωνιστικότητα, αλλά χωρίς ακρότητες, λεκτικές ή άλλες. Προσέφερε στον αθλητισμό. Υπηρέτησε και το Δήμο και την κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο.
Αφήνει παρακαταθήκες ο Σπύρος Σαρδέλης και θα μας λείψει. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!
Οι ευχές μας συνοδεύουν την οικογένειά του».
Σημειώνεται ότι η κηδεία του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 17.30 με δημοτική δαπάνη, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίασή του. Επίσης, θα διατεθεί ατελώς χώρος ταφής στο Κεντρικό Κοιμητήριο Καλαμάτας και στην τελευταία του κατοικία θα τον συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Ακόμη, αποφασίσθηκε η σημαία του Δήμου στα Δημοτικά Κτήρια να κυματίζει μεσίστια επί τριήμερο. Τέλος, η φωτογραφία του Σπύρου Σαρδέλη θα αναρτηθεί σε χώρο του Δημαρχείου.

Ο Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης δήλωσε:

‘Έφυγε πρόωρα από κοντά μας ο ευσυνείδητος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας και  αγωνιστής πρόεδρος των εργαζομένων των ΟΤΑ του νομού Μεσσηνίας Σπύρος Σαρδέλης

Είχα την τιμή να τον γνωρίσω  όταν αγωνιζόταν με σθένος  για την επαναπρόσληψη των απολυμένων  σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνόμων.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος -Ενεργοί Πολίτες” εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Το παράδειγμα του πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για όσους υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση.