Αγία Βαρβάρα: Η μόνη στιγμή που “λύγισε” η 15χρονη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ψυχρή και αδιάφορη παραμένει στη Ασφάλεια η 15χρονη από την Αγία Βαρβάρα, η οποία κατηγορείται για ηθική αυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία της ίδιας της μητέρας.

Η ανήλικη, που κρατείται στα ειδικά δωμάτια φιλοξενίας του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και όχι στα κρατητήρια του 7ου ορόφου, δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει πλήρως τα νέα δεδομένα στη ζωή της, κυρίως έπειτα από τη δολοφονία της μητέρας της, την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι τους στην Αγία Βαρβάρα.

Όλο της το ενδιαφέρον παραμένει ο 17χρονος συνεργός της, Ο οποίος επίσης κρατείται στα δωμάτια φιλοξενίας του Τμήματος Ανηλίκων.

Όλες αυτές τις ημέρες που το παιδί βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, δεν φάνηκε να έχει πλήρως συνειδητοποιήσει την πράξη της. Επικαλείται συνεχώς την καταπίεση από την μητέρα της, την κακομεταχείριση που είχε και κυρίως πως της έφερνε εμπόδια στις επιλογές της, για την ζωή που ήθελε να κάνει.

Όσο βρίσκεται στα γραφεία της Ασφάλειας ναι μεν δηλώνει μετανιωμένη, πλην όμως ούτε μια φορά δεν έκλαψε, συγκλονισμένη για το θάνατο της μητέρας της.

Αγία Βαρβάρα

Η πρώτη φορά που έκλαψε και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της, ήταν όταν πια μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στην Ανακρίτρια Ανηλίκων, έπειτα από την διαβίβαση της δικογραφίας στη Δικαιοσύνη. Εκεί έβαλε τα κλάματα με λυγμούς και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της.

Αγία Βαρβάρα: Οι λεπτομέρειες και ο δρόμος προς το έγκλημα

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα ζητήσουν οι ερευνητές του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τα δύο ανήλικα αγόρια που κατηγορούνται πως σκότωσαν την 50χρονη μητέρα στην Αγία Βαρβάρα, τη στιγμή που η 15χρονη κόρη της ήταν στο διπλανό δωμάτιο, περιμένοντας να ξεψυχήσει η μάνα της.

Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται, έπειτα από την ειδεχθή δολοφονία και κυρίως τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι το κίνητρο που όπλισε το χέρι των δύο ανήλικων αγοριών και βέβαια τι οδήγησε στη συναίνεση σ’ αυτή την απεχθή πράξη, της ίδιας της κόρης του θύματος.

Ίσως μια εξήγηση σ’ αυτά τα θανάσιμα ερωτήματα έρχεται από το στόμα ερευνητή της Ασφάλειας Αττικής, οποίος έχει γνώση των ερευνών.

Στο ερώτημα μας λοιπόν γιατί η κόρη του θύματος, η απάντηση πραγματικά ήταν αποστομωτική: «…είναι ένα κορίτσι 15 ετών, με κινήσεις και σκέψη όμως γυναίκας 30 ετών. Φοβούμαι πως ο χαμός του πατέρας της ήταν καταλυτικός για την πορεία της 15χρονης προς το έγκλημα. Ήθελε να μεγαλώσει ταχύτατα, προκειμένου να αποφύγει τον μητρικό έλεγχο. Σοβαρό το δεδομένο πως εγκατέλειψε νωρίς το σχολείο. Τέλος ένα από τα συμπεράσματα που βγήκαν από την εξέταση των δύο κατηγορουμένων, εν προκειμένω της 15χρονης και του 17χρονου φίλου της, ήταν ο τυφλός έρωτας και η μεγάλη αγάπη που του είχε. Ήταν αδύνατον να του φέρει αντιρρήσεις», λέει με νόημα στο Newsit.gr ο συγκεκριμένος αστυνομικός.

Αγία Βαρβάρα

Το γεγονός πως η 15χρονη είχε επιβάλει, ακόμα και με όρους εκβιαστικούς, την παρουσία του φίλου της στο σπίτι της μητέρας της, είναι ένα καταλυτικό δεδομένο για την πορεία της υπόθεσης.

Η 50χρονη μητέρα, αν μη τι άλλο και με την εμπειρία της ζωής που είχε, κατάλαβε από την αρχή πως ο 17χρονος δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κόρη της. Με «νύχια και με δόντια» πάλευε να απεμπλακεί το παιδί της από αυτή την ολέθρια, τελικά, σχέση.

Το αποκορύφωμα των εντάσεων, η απειλή της μητέρας πως θα κλείσει την 15χρονη σε ίδρυμα, προκειμένου να απαλλαγεί από αυτή τη σχέση και κυρίως από την διολίσθηση στην ζωή της.

Το γεγονός αυτό λοιπόν φαίνεται να ήταν καταλυτικό, καθώς σ’ αυτή την φάση η 15χρονη παίρνει την απόφαση μαζί με τον φίλο της και άλλον έναν γνωστό τους, να «βγάλουν από την μέση» το… «εμπόδιο» …την ίδια της τη μητέρα δηλαδή, τον άνθρωπο που την έφερε στην ζωή και νοιάζονταν για αυτήν.

Πηγή: newsit.gr