Αγιασμοί για την νέα σχολική χρονιά από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο 4ο Λύκειο και στα 4ο και 6ο Γυμνάσια,καθώς και στα εκπαιδευτήρια «Μπουγά» της Καλαμάτας.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους, με υγεία και πρόοδο στα παιδιά. Τόνισε δε ότι η γνώση αποτελεί ισχυρό εφόδιο για τον άνθρωπο, διαμορφώνει χαρακτήρα και είναι ισχυρό όπλο στην έξοδο για το στίβο της ζωής.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Τον Αγιασμό στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο, καθώς και στο 2ο και 5ο Λύκειο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και ευχήθηκε σε όλους για μία δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο.