9 Ιουλίου ξεκινά το θερινό σχολείο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Θερινό Σχολείο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα ανοίγει τις πύλες του στις 9 Ιουλίου 2018  και δέχεται όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν την Ιστορία του τόπου μας ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο.

Όλους όσοι αγαπούν την Ιστορία, την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή, το «σύντομο» 20ό αιώνα με τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τις πτωχεύσεις, τον Εθνικό Διχασμό και τον Εμφύλιο Πόλεμο, τις δικτατορίες και τις πολιτικές δολοφονίες, τηΜικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή, την αποκατάσταση των Μικρασιατών Προσφύγων στον εθνικό κορμό, τα βιώματα της Κατοχής και της Αντίστασης, την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την «καχεκτική δημοκρατία» και το Κυπριακό Ζήτημα, τη Μεταπολίτευση και  την αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών στην Ελλάδα.

Όλοι ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο έχουν μία θέση στο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα υπό την προϋπόθεση ότι θα θελήσουν να ακούσουν τις πρότυπες αυτές ακαδημαϊκές διαλέξεις από τις 9 έως τις 21 Ιουλίου  2018 και ώρα 6-9 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο και να βηματίσουν με ενδιαφέρον και αγάπη στα χνάρια της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, που τόσα μυστικά και αποκαλύψεις έχει να τους αφηγηθεί!

Μετά την ολοκλήρωση της φοίτησης θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα περιλαμβάνει αντιστοίχιση  5 ECTS. 

Σας περιμένουμε όλους κοντά μας!

Αιτήσεις συμμετοχής το αργότερο έως την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018.

Για ενημέρωση και πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματέα του Θερινού Σχολείου κα Ευαγγελία Ντόλου (τηλ. 2721065101, κιν. 6940116880, e-mail: edol@uop.gr)