«Αιχμές» Αθανασόπουλου για αναθέσεις 22.000 ευρώ σε εταιρεία στην Αρκαδία για το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή περιλάμβανε η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, Γιώργου Αθανασόπουλου, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης.

Αρχικά, ρώτησε τι γίνεται με την καθίζηση του δρόμου στην 3η επαρχιακή οδό, στο ύψος της Βασιλάδας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που ολοκληρώνεται σήμερα στην Αρχαία Μεσσήνη, δίνοντας τα εύσημα για τη διοργάνωση που, ύστερα από δύο χρόνια, απέκτησε ξανά χρηματοδότηση. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο κ. Αθανασόπουλος άφησε «αιχμές» για απευθείας αναθέσεις ύψους περίπου 22.000 ευρώ που αφορούν στην οπτικοακουστική κάλυψη του φεστιβάλ και οι οποίες πήγαν σε εταιρεία στην Αρκαδία. Αναρωτήθηκε, δε, αν υπάρχουν ικανοί επαγγελματίες στην περιοχή της Μεσσήνης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Πρόσθεσε, δε, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία από την Αρκαδία πρόσφατα είχε πάρει πάλι με ανάθεση την κατασκευή της ιστοσελίδας του Δήμου Μεσσήνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά που γίνονται δεν έχουν λογική, καθώς θα πρέπει ο Δήμος, όποτε μπορεί, να στηρίζει την τοπική οικονομία και αγορά, εκτός κι αν έχει κάποιος την πρόθεση να πολιτευτεί στην Αρκαδία…

Απαντώντας στον κ. Αθανασόπουλο, η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Παναγοπούλου τόνισε ότι με το που θα ολοκληρωθεί το Φεστιβάλ, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης θα γίνει αναλυτικός απολογισμός για όλα τα χρήματα που ξοδεύτηκαν.

Σχετικά με τι «αιχμές» που άφησε, η κα Παναγοπούλου αρκέστηκε να πει ότι είναι ωραίο το «παραμύθι» του κ. Αθανασόπουλου, αλλά χωρίς δράκο…

Τέλος, αναφορικά με την καθίζηση στην 3η επαρχιακή οδό, η κα Παναγοπούλου έκανε γνωστό ότι το θέμα έχει δρομολογηθεί μέσω και του ΠΔΕ για άμεση αποκατάσταση.

tharrosnews.gr