Αλ. Χαρίτσης: “Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη» έχει οδηγήσει «στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σε on camera δήλωσή του για την εκρηκτική αύξηση των τιμών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας», προσθέτει, αναφέροντας: «Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων, επιδότηση του ενεργειακού κόστους,  αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ και κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ».

«Η ακρίβεια και η λιτότητα δεν είναι μονόδρομος. Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκρηκτική αύξηση των τιμών απειλεί την ελληνική κοινωνία. Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να «παρακολουθεί» την έκρηξη της ακρίβειας από το πάρτι των καρτέλ, όπως είπε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης. Αυτό κάνει τόσο καιρό και καταλήξαμε στη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δουλειά της είναι έστω και τώρα να πάρει δραστικά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική δέσμη προτάσεων για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την στήριξη του εισοδήματος των πολιτών:

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
  • Ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών και της οικονομίας
  • Πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους για ευάλωτους πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • Αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ για άμεση μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
  • Κατάργηση των προκλητικών μπόνους στα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ

Η αλλεργία της κυβέρνησης στην κρατική παρέμβαση στην οικονομία έχει στοιχίσει ήδη πολύ ακριβά. Η ακρίβεια και η λιτότητα όμως δεν είναι μονόδρομος.

Άμεση λήψη μέτρων τώρα για να μην είναι αύριο πολύ αργά.

Δείτε εδώ τη δήλωση