Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στο Λασίθι – Απειλείται το δασάκι του Κουτσουρά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πηγή: radiolasithi.gr

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά που καίει από το πρωί της 06/04, ξεκίνησε από την περιοχή του Καλυβίτη Σχινοκαψάλων και κατευθύνθηκε προς τον παραθαλάσσιο οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου, μέχρι στιγμής κινείτε βορειοανατολικά γύρω από το δασάκι του Κουτσουρά.

συγκεκριμένα το μέτωπο πλέον καίει ορεινές και αδιάβατα σημεία, απέχει πολύ από κατοικιμένες περιοχές και απειλεί δασικές εκτάσεις τόσο από την μεριά του Κουτσουρά και πίσω από την κορυφογραμμή που είναι ορατή από τους νότιους οικισμούς.

Πηγή: radiolasithi.gr

Πολύ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και κάνουν δύσκολο το έργο των εναέριων μέσων για την ρίψει νερού καθώς λόγο των ισχυρών ανέμων έχει πραγματοποιηθεί μία ρίψει. Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Καλιοντζή αν δεν κοπάσουν οι άνεμοι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη καθώς δεν αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση εναέριων μέσων.

Στο μέτωπο έχουν επιστρατευτεί μεγάλες δυνάμεις της Π.Υ. με περισσότερα από 30 οχήματα και 12 πυροσβέστες, στο σημείο βρίσκεται σύσσωμη ηγεσία των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου και επιτηρούν την περιοχή με ελικόπτερο Super Puma αλλά και drone της Πυροσβεστικής. Πάρα πολλοί εθελοντές και κάτοικοι με κάθε τρόπο προσπαθούν να βοηθήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η εικόνα του μετώπου στις 15:30

To μέτωπο βρίσκεται στον Απηγανιά βόρεια από το δασάκι του Κουτσουρά και κινείται προς την ανατολική μεριά. Λίγο με τις 15:00 ένα ελικόπτερο κατάφερα να κάνει συνεχείς ρίψεις νερού.

Πηγή: radiolasithi.gr
Πηγή: radiolasithi.gr

Πηγή: radiolasithi.gr