Αν είσαι μέρος της οικογενειοκρατίας δεν ισχύει η «κοινωνική αποστασιοποίηση»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Από το Μαξίμου στην Ομόνοια:

Πριν από περίπου 20 ημέρες, την ώρα που ο Τσιόδρας ανησυχούσε για το καλοκαίρι, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε συναυλίες “στο δρόμο” με καμιά 40αριά άτομα δίπλα του δίχως να τηρούνται τα μέτρα προστασίας που οι ίδιοι θεσπίζουν με το κατά πόσο βολεύει τους φίλους και “προστάτες” τους, για να μην χρησιμοποιηθεί καμία πιο βαριά έκφραση.

Την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα ο πρωθυπουργός της χώρας, άνετος, χαλαρός, ευδιάθετος, δίχως γάντια και μάσκα, παρευρίσκεται στη συναυλία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Πήρε διαστάσεις το θέμα αλλά μάλλον μυαλό δεν έβαλαν και αυτό φάνηκε με τα εγκαίνια της ταλαιπωρημένης πλατείας Ομονοίας.

Ο νεαρός που βράζει το αίμα του δεν μπορεί να πάει στην πλατεία. Δεν μπορεί να δει τους φίλους του, δεν μπορεί να πιει ένα ποτό. Αν όμως κάποιος είναι καλεσμένος στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, παρουσία του Δημάρχου Αθηνών, τότε όλα αλλάζουν αποκτώντας μια μορφή πρωτοφανούς ελευθερίας για τα δεδομένα και όσα επιβάλλουν καθημερινά!

Ασφαλώς και είναι κάτι θετικό η ανακαίνιση της πλατείας Ομονοίας, ασφαλώς και προσθέτει μια αισθητική διαφορετική, αλλά αυτά δεν είναι λόγοι για τα εγκαίνιά της εν καιρώ πανδημίας και απαγορεύσεων.

Διαφορετικά όλα πλέον, από τον τρόπο λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μέχρι και τους χώρους εστίασης, ακόμη και τους χώρους άθλησης. Το καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα. Κι όλα αυτά έχοντας «σβήσει» το Πάσχα το 2020 από τον χάρτη. Για τον Έλληνα πολίτη ο εγκλεισμός είναι απαραίτητη επιβολή. Για τον πρωθυπουργό της χώρας, τον ανιψιό του, δήμαρχο Αθηνών, και τους δύο ανθρώπους που προσπαθούν κάθε απόγευμα να μας πείσουν πως η γη είναι τετράγωνη δεν ισχύει το ίδιο. Όλα αυτά μας δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως μας «δουλεύουν» ψιλό γαζί. Και μας το λένε και κατάμουτρα…

Δεν γίνεται αυτοί που θέλουν να πείσουν τους νέους να μη συνωστίζονται, να νομιμοποιούν τις εικόνες συνωστισμού, αλλά και την αντίληψη ότι η μάχη με τον κορωνοϊό έχει κριθεί οριστικά.

Προφανώς άλλοι κανόνες ισχύουν για τους κυβερνητικούς και τους συγγενείς τους και άλλοι για τους κοινούς θνητούς.

 

Νεκτάριος-Παναγιώτης Θεοδωρακάκης