Απάντηση Λεβεντάκη σε Κατσίβελα για τον καθαρισμό των παραλιών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΣ το Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας.

Λυπάμαι πραγματικά που, για πολλοστή φορά, καλούμαι να απαντήσω στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον κ. Κατσίβελα και να τον εκθέσω, διαψεύδοντάς τον.

Με χθεσινή επιστολή μου, που αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό στο fb, του Συνδυασμού ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας, ενημέρωσα τους πολίτες τού Δήμου Τριφυλίας, σχετικά με τις εξελίξεις, σε ότι αφορά στην αποκομιδή των, επί 3ετίας τουλάχιστον, συσσωρευμένων φυκιών, στην περιοχή “Κάμπος” Κυπαρισσίας, καθώς και για τις ενέργειες, στις οποίες προέβηκα, προκειμένου να καθαριστεί, επιτέλους, η εν λόγω περιοχή.

Με σημερινή ανακοίνωσή σας (Γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας), κάνατε απέλπιδες προσπάθειες να μας πείσετε ότι ο Δήμαρχος Τριφυλίας έχει πράξει τα δέοντα, ως όφειλε (με τον όγκο των, μέχρι χθες, συσσωρευμένων φυκιών, να αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα, για το ακριβώς αντίθετο) και μας ενημερώσατε, μεταξύ των άλλων, πως εγώ προσωπικά είμαι αναρμόδιο άτομο, πως δεν έχω κανένα θεσμικό ρόλο και πως: “…Η δημιουργία εντυπώσεων είναι μια εύκολη τακτική.”

Είναι η πρώτη και ίσως η τελευταία φορά, που θα συμφωνήσω σε κάτι, από όλα αυτά, μαζί σας και κατ΄ επέκταση με τον κ. Κατσίβελα.

Οι τακτικές αυτού του είδους και η δημιουργία “λάθος” εντυπώσεων, είναι αποκλειστικά δικό του προνόμιο και είναι αυτές που κούρασαν και εξόργισαν το λαό τής Τριφυλίας, με αποτέλεσμα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές να του γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη. Δε δικαιούται, λοιπόν, ο κ. Κατσίβελας να μιλάει για ευθύνη, όταν είναι η ίδια η “ανευθυνότητα” προσωποποιημένη. Όσο και να προσπαθεί, τίποτε δε σώζεται στο παρά πέντε. Ούτε η υστεροφημία του, ούτε η ανεπάρκειά του, ως Δήμαρχος αυτού του τόπου. Το να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών τού Δήμου Τριφυλίας, έχει γίνει πλέον το αγαπημένο του χόμπι.

Αφού είναι, λοιπόν, ο καθ’ ύλην αρμόδιος, ας μας απαντήσει επιτέλους.

Γιατί η εν λόγω περιοχή (και δεν είναι η μόνη) βρίσκεται, από 3ετίας τουλάχιστον, σε αυτό το χάλι;  Γιατί, πριν λίγες ημέρες, ο αντιδήμαρχος κ. Κατσούλας, σταμάτησε τον καθαρισμό του λιμανιού στη Μαραθόπολη; Γιατί οι πόλεις και η ευρύτερη περιοχή τής Τριφυλίας, έχουν μετατραπεί σε χωματερές;

Γιατί… γιατί… γιατί…;

Τον προκαλώ να δημοσιεύσει κάποιο έγγραφο-εντολή, που έδωσε ως Δήμαρχος Τριφυλίας, στον εργολάβο κ. Παναγόπουλο.

Η κ. Παναγιωτοπούλου, από τη μεριά τής πολιτικής αγωγής των τριών επιχειρηματιών, συζητώντας μαζί μου, με ενημέρωσε ότι επισκέφθηκε τον κ. Κατσίβελα, προκειμένου να τον ενημερώσει πως οι εντολείς της ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν όλα τα έξοδα, για τα καύσιμα των μηχανημάτων, που θα έπαιρναν μέρος στην αποκομιδή των φυκιών και στον καθαρισμό της περιοχής. Επίσης, τον ενημέρωσε ότι υπήρχε και διαθέσιμος χώρος, για να τοποθετηθούν οι όγκοι των συσσωρευμένων φυκιών.

“Μασημένη τροφή” δηλαδή, αλλά ο κ. Κατσίβελας για ακόμα μία φορά αδιαφόρησε.

Έχω ενδιαφερθεί και ερευνώντας διαπίστωσα ότι, από πέρσι τον Οκτώβριο, ο κ. Κατσίβελας έχει υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο κ. Παναγόπουλο, για τις εργασίες στις οποίες αναφέρεστε στο έγγραφό σας. Η σύμβαση αυτή λήγει φέτος, τον ίδιο μήνα (ήταν διάρκειας ενός έτους), αλλά προς τιμήν του ο κ. Παναγόπουλος κατανόησε το πρόβλημα και με τη δική μου διαβεβαίωση, ότι σε δύο μήνες, που θα αναλάβω και επίσημα τα καθήκοντά μου, θα εξοφληθεί (γιατί, για ακόμα μία φορά οι δικές σας υπηρεσίες αφήνουν υπονοούμενα ότι ο άνθρωπος θα μείνει απλήρωτος), πήρε το ρίσκο και αμέσως έπιασε δουλειά.

Ο λαός της Τριφυλίας από εμένα θα ακούει μόνο αλήθειες. Από την ημέρα τής εκλογής μου, δεν έχω σταματήσει να τρέχω και να προσπαθώ να βρω λύση στα προβλήματα που έπνιξαν τους Τριφύλιους και που δημιούργησε η χρόνια αδιαφορία τής απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Ας μας δείξει ο κ. Κατσίβελας, ένα επίσημο έγγραφο, για την έγκριση του λιμανιού τής Μαραθόπολης. Ας μας δείξει ο κ. Κατσίβελας, ένα επίσημο έγγραφο, για το λιμάνι της Κυπαρισσίας. ΄Έδωσε υποσχέσεις στον εργολάβο και περιμένει τρεις μήνες την επιχορήγηση. Τί κάνει ο κ. Κατσίβελας γι’ αυτό…; ΄Έχει τεράστια ευθύνη και από το Σεπτέμβρη, που χαλάει πάλι ο καιρός, θα πάνε στον πάτο της θάλασσας τα 2.440.000 ευρώ, του προηγούμενου έργου του λιμανιού. Ας μας δείξει ο κ. Κατσίβελας, ένα επίσημο έγγραφο, ότι έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση και στη δημοπράτηση του βιολογικού καθαρισμού των Γαργαλιάνων. Σε προεκλογική του ομιλία, με “στόλισε” με διάφορους χαρακτηρισμούς και με αποκάλεσε και ανενημέρωτο, για τους τίτλους ιδιοκτησίας τού Βρωμονερίου. Ας πάει, λοιπόν, στο Υποθηκοφυλακείο Πλαταμώδους (Γαργαλιάνων) να δει την Αλήθεια. Ποίος ψεύδεται τελικά…;

Αυτά και άλλα πολλά, όπως έλεγα στις ομιλίες μου προεκλογικά, εγώ θα τα υλοποιήσω (ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ).

Θα το φωνάζω δυνατά και θα με ακούει, θέλει δε θέλει, ο κ. Κατσίβελας.

Προς ενημέρωσή του λοιπόν, καθώς και προς ενημέρωση των πολιτών της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, αυτή την εβδομάδα έχω ραντεβού με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Μόραλη και τη νομική του υπηρεσία, για το θέμα, στο οποίο προαναφέρθηκα. Καλά θα κάνει, επομένως, ο κ. Κατσίβελας να αρχίσει να προετοιμάζεται, τόσο αυτός, όσο και κάποιοι από τους συνεργάτες του, για όσα θα έχουν να αντιμετωπίσουν από Σεπτέμβριο. Ας σταματήσει να με προκαλεί, με άλλες ανακρίβειες, και καλά θα κάνει να ασχοληθεί σοβαρά, για όσο καιρό τού απομένει, με την προίκα των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς και με την κατάσταση της διαλυμένης ΔΕΥΑΤ, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Έργο του, ήταν η καταστροφή τού τόπου και μόνο σε αυτό έχει δικαίωμα να αναφέρεται ο κ. Κατσίβελας. Είναι πολλά ακόμα, τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις. Όταν θα είναι σε θέση να τα απαντήσει, εγώ εδώ θα είμαι, να τα ξαναπούμε. Πάντα παρών και πάντα δίπλα στους πολίτες αυτού του Δήμου, που με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μου την αρμοδιότητα και το θεσμικό ρόλο που τόσο εύκολα, εσείς μου αφαιρείτε.

Τα καλύτερα ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

Φιλιατρά 27-06-2019

Ο Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ