Απέρριψε το δικαστήριο και το νέο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής για τη μονάδα της Καλλιρρόης, σε αυτή από σήμερα το σύνολο των απορριμμάτων των 6 δήμων της Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απέρριψε σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου το εκ νέου υποβληθέν αίτημα του προέδρου της Καλλιρρόης και κατοίκων της περιοχής -στον Δήμο Οιχαλίας, στη Μεσσηνία- σχετικά με την έκδοση προσωρινής διαταγής προς την “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου” ΜΑΕ, την διαχειρίστρια εταιρεία της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το εν λόγω αίτημα κατατέθηκε μαζί με νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους των κατοίκων, ενώ η προηγούμενη σχετική αίτηση αποσύρθηκε μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αίτησης προσωρινής διαταγής που την συνόδευε.

“Εχουμε επανειλημμένα εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην περιοχή” δήλωσε, σχολιάζοντας την δεύτερη κατά σειρά απορριπτική δικαστική απόφαση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας:

“Θα ήθελα να παρακαλέσω να σταματήσει αυτό που γίνεται, καθώς δεν εξυπηρετεί κανέναν και κυρίως δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον”.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΟΙ 6 ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Στο μεταξύ, από σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, οι 6 δήμοι της Μεσσηνίας προωθούν το σύνολό των απορριμμάτων τους προς διαχείριση στη μονάδα της Καλλιρρόης, ενώ ταυτόχρονα σταματά η λειτουργία όλων των ΧΑΔΑ στην Περιφερειακή Ενότητα.

Ο περιφερειάρχης, με σχετική επιστολή του προς τους 6 δημάρχους της Μεσσηνίας τους γνωστοποιεί το παραπάνω και τους επισημαίνει παράλληλα την διακοπή λειτουργίας των ΧΑΔΑ:

“Σας γνωρίζουμε ότι μετά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας αστικών στερεών απορριμμάτων στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας και τη ρητή υποχρέωση μεταφοράς των απορριμμάτων σας στην εν λόγω μονάδα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι -και αυτονόητα η επιβολή προστίμων- των περιβαλλοντικών υπηρεσιών της Περιφέρειας στους ΧΑΔΑ για την αποτροπή απόθεσης απορριμμάτων σε αυτούς. Σύντομα θα προχωρήσει και η ανάθεση μελετών για αποκατάσταση των ΧΑΔΑ αυτών.

Τα αστυνομικά Τμήματα και τα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρακαλούνται να συμβάλουν με συστηματικούς και συνεχείς ελέγχους και να ενημερώνουν άμεσα την Υπηρεσία μας για τυχόν συμβάντα σε ΧΑΔΑ των αναφερόμενων περιοχών”, τονίζεται στην επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα, η οποία κοινοποιείται προς τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές της Μεσσηνίας.

Την επιστολή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα προς τους δημάρχους μπορείτε να δείτε εδώ:

ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΧΑΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ