Αποκομμένη η Δυτική Μεσσηνία χωρίς ενιαίο τουριστικό προϊόν στο νομό μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Αρκετές φορές μέσα από την αρθογραφία μας έχουμε επισημάνει την ανάγκη ομογενοποίησης του τουριστικού προιόντος στη Μεσσηνία, μέσα από συλλογική στρατηγική χωρίς ανισότητες.

Αλλά την ίδια ώρα το αποπαίδι του Νότου με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, δεν αποτελεί μόνο η περιοχή της Τριφυλίας αλλά και της Πυλίας με εξαίρεση τις μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας.

Η περίπτωση της Πυλίας αποτελεί μια ξεχωριστή υπόθεση. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι χρόνια καθυστέρησε η Πολιτεία για τον δρόμο Πύλος-Ριζόμυλος-Καλαμάτας, σαν να μην αρκούσε η πρόσφατη διαμαρτυρία του Δήμαρχου κ. Καφαντάρη για τις μεγάλες διακοπές ρεύματος που υπομένουν χωριά και περιοχές του Δήμου Πύλου-Νέστορος, προστέθηκε και η διαμαρτυρία της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας που δίκαια διαμαρτύρεται για την….φαεινή ιδέα κάποιων στο αρμόδιο υπουργείο για επαναλειτουργία του πεδίου βολής Σχίζας, όταν ακριβώς απέναντι βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες!

Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ

Η Δυτική Μεσσηνία αντιμετωπίζεται ως περιοχή ενός κατώτερου θεού από τους αρμόδιους, ως πολίτες τρίτης κατηγορίας, όταν προσδοκούμε τόνωση του τουριστικού ρεύματος. ΓΙΑ αυτό έχουμε επισημάνει ευθαρσώς ότι με ευχολόγια δεν γίνεται τουρισμός!

Η Μεσσηνία είναι απομονωμένη, χωρίς τους 2 βασικούς άξονες από Πύλος-Ριζόμυλος και το Καλονερό-Τσακώνα, χωρίς αναπτυξιακά κίνητρα αλλά αντίθετα ταφόπλακα στον Κυπαρισσιακό κόλπο με το νέο Προεδρικό διάταγμα, είναι πάνω από όλα διχασμένη ισορροπώντας μεταξύ πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.

Αν δεν αναλάβουν τις τύχες οι εγκλωβισμένες τοπικές δυνάμεις με αφετηρία την απλή αναλογική τότε το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Ας το τολμήσουν…